Intensifiquen el control de plagues de mosquits a Pego

Amb l’arribada de la tardor i de les pluges ha estat necessari intensificar la campanya de prevenció i control del mosquit amb l’objectiu de reduir els riscos que aquestes espècies poden comportar. Una actuació finançada, al 100%, per la Diputació d’Alacant amb un pressupost de 3.047,99 euros.

L’Ajuntament de Pego ha licitat el treball i Anticimex, una companyia especialitzada en control de plagues i sanitat ambiental, és l’encarregada de la gestió de la campanya de prevenció. Així doncs, des de l’estiu s’està realitzant mesures preventives i correctives per a fer front a aquests insectes. Un servei que s’ha dut a terme prioritzant l’ús de productes biològics i respectuosos amb el medi ambient.

En aquest sentit, des de l’executiu remarquen que atés que el municipi “ està situat pròxim del Parc Natural Marjal Pego-Oliva, es valora molt positivament serveis com aquest, els quals permeten fer front a la presència de mosquits apostant per solucions sostenibles, protegint d’aquesta manera l’equilibri de la biodiversitat”.

Les actuacions han començat amb una inspecció prèvia combinada amb una anàlisi exhaustiva del terreny, que ha permés identificar les zones més afectades per la plaga. Conforme als resultats obtinguts, s’està realitzant diferents tractaments en funció de la fase del cicle biològic en la qual es troben els mosquits. Així doncs, s’ha efectuat un tractament larvicida en els espais on es trobaven els principals focus de cria, el qual s’ha reforçat amb la instal·lació de paranys de captura massiva per a eliminar per complet els mosquits que es troben en la seua fase més adulta.

Des d’Anticimex subratllen que després de la realització dels tractaments, “efectuen un seguiment continuat que permet revisar l’efectivitat dels serveis prestats, la detecció de nous focus de cria i l’aplicació de nous tractaments en cas de necessitat, aconseguint, així, els resultats més òptims”.

A més de les actuacions i tractaments en espais públics també es fa necessària la conscienciació ciutadana com a aspecte clau per a afrontar la plaga de mosquits.

Per això des de l’Ajuntament s’anima a tots els veïns i veïnes a col·laborar per a evitar la proliferació d’aquestes espècies, prevenint les aigües entollades en les seues propietats privades i duent a terme periòdicament el manteniment de piscines, canalons i embornals.

532 Visites
Hola!!