Pego és un dels 104 municipis de la província que ha instal·lat un nou programari per a gestionar el padró d’habitants

Es tracta d’un innovador sistema impulsat per la Diputació d’Alacant i l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que permet als consistoris un estalvi aproximat d’entre 1.500 i 6.000 euros a l’any. Entre els seus avantatges es troben l’agilització dels tràmits municipals d’empadronament i obtenció de certificats i volants, la reducció dels temps d’espera o l’optimització dels recursos.

necesidades-software-diputacin-y-ayuntamientos-de-la-provincia-de-alicante-3-638Pego és un dels 104 municipis de la província d’Alacant que s’han adherit ja al servei de programari en matèria de padró d’habitants que oferix la Diputació d’Alacant a través del ‘Pla Modernitza 7.0’. Una nova ferramenta informàtica impulsada per la institució provincial i l’Institut Nacional d’Estadística per, entre d’altres, facilitar la sol·licitud del certificat d’empadronament a través d’Internet.

A Pego només fa una setmana i mitja que el departament de padró municipal està treballant amb el nou programari i, per tant, encara s’està en fase d’adaptació a les noves característiques del sistema. És, però, junt amb Muro d’Alcoi, Monòver, Sax i Cocentaina dels últims ajuntaments en incorporar-se a este innovador sistema que permet als consistoris un estalvi aproximat d’entre 1.500 i 6.000 euros a l’any.

En este sentit, el diputat de Bon Govern, Adrián Ballester, ha matisat que «gràcies a este procediment impulsat per la institució provincial, els municipis eviten la contractació d’empreses externes per a portar este servei pel qual solen abonar quantitats que oscil·len entre els 900 i els 1.800 euros de manteniment anual. A esta xifra se sumen, a més, els costos d’emmagatzematge de còpies, formació o resolució d’incidències i que ara s’eliminen».

Este sistema de programari, del que es beneficien prop de 282.200 habitants de la província, facilita i agilitza la realització de tràmits municipals d’empadronament per part dels usuaris -altes, baixes o modificacions de dades-, reduïx els temps d’esper, optimitza els recursos existents i genera una administració més pròxima a la ciutadania.

A més, la combinació d’este procediment digital amb la Plataforma Electrònica ‘Gestiona’, també impulsada per la Diputació d’Alacant, permet sol·licitar i rebre els certificats d’empadronament en el propi domicili, sense necessitat de desplaçar-se fins a l’ajuntament.

 

1798 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!