Divendres a les 20 de la vesprada s’inaugura l’exposició de disfresses de Carnestoltes fetes a casa

Esta es podrà visitar al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani fins el 4 de març, de dilluns a dissabte de 10 a 14 i de 5 a 8 de la vesprada. En ella es podran contemplar disfresses fetes a casa, és a dir, elaborades durant setmanes per les colles que les exhibiran durant la nit màgica del Carnestoltes de Pego. És una manera d’estimular les noves generacions perquè li dediquen temps i imaginació a les disfresses que tan caracteritzen la festa més popular del municipi.

CARTEll de disfressesUn Carnestoltes sense disfresses no seria un Carnestoltes. Actualment, però, es té la sensació, almenys a Pego, que la gent s’ha tornat molt còmoda i, abans de fer-se una disfressa, se la lloga o se la compra. Estes dos últimes opcions provoquen que la qualitat de les disfresses que es veuen la nit de Carnestoltes siga molt baixa. Per a promoure i impulsar les disfresses artesanals, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego ha programat enguany una Exposició de disfresses de Carnestoltes festes a casa.

Esta mostra s’inaugura divendres 17 de febrer, a les 20 hores, al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego (C/ Hospital, nº2) i es podrà visitar fins el 4 de març, de dilluns a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

Les disfresses que es podran contemplar en l’exposició són obra de la colla d’amics i amigues que els últims anys s’ha fet amb el premi a millor disfressa col·lectiva de més de 6 participants i que normalment estan inscrits a nom de Maite Alborch. Alguns dels exemplars que s’exposaran són: ‘Fons de mar’ (2013, ‘foc’ (2015) i Bambolles galàctiques’ (2016).

d43f483a55aa530a6c2514b329e106a7
Fons de mar (2013)
foc[1]
Foc (2015)
P1240145
Bombolles galàctiques (2016)

L‘elaboració d’estes disfresses és laboriosa. Com es pot comprovar a les instantànies no es poden fer de hui per a demà. Al darrera de cadascuna de les disfresses que es mostraran al Centre d’Exposicions hi ha dies de quedar tota la colla, fer tempesta d’idees i anar filant, apegant, provant… fins a aconseguir el resultat desitjat. Hi ha moltes hores compartides inesborrables ens les que es xarra, es riu i es va avançant fins a aconseguir el disseny projectat en un principi. És la màgia prèvia a la nit de Carnestoltes, una màgia que Festes vol recuperar amb exposicions com la que es podrà visitar a partir de divendres.

2516 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!