Pego és el poble de la Marina Alta que més importància li està donant a la dignificació de les pensions

Hui la plataforma per unes pensions dignes i garantides de Pego ha renovat el compromís per continuar concentrant-se, cada dijous, per a reclamar que es garantisquen unes pensions dignes. I ho ha fet pel compromís demostrar per una part de la ciutadania pegolina que cada setmana acudix a la convocatòria.

«Continuem els pensionistes al carrer» i per tant «continuem lluitant per les nostres pensions». Explicava Maria Dolors que a Madrid els i les pensionistes van arribar a rodejar el Banc d’Espanya, una acció que volia denunciar «que és culpable de què les pensions siguen aixina d’indignes i recolza les pensions privades». Però a més, com en cada concentració setmanal, els i les pensionistes demanen «que s’arribe a un acord al Pacte de Toledo». Que, precisament hui es reunix, tot i que s’hagués hagut de reunir l’estiu passat, assenyalava la portaveu de la plataforma per unes pensions dignes i garantides de Pego.

Hui la plataforma ha volgut renovar el seu compromís amb la causa que defensa. Agustí, un dels portaveus de l’organització, declarava que «no rebaixem ni la il·lusió ni el to». Un fet que la plataforma demostra hui amb una nova pancarta que deixa ben clar quina és la seua voluntat de continuïtat. I és que assegurava que «nosaltres per la lluita i que, gràcies a l’assistència de la gent, la mantenim». Equiparava Agustí la lluita dels i de les pensionistes de hui per la dignificació de les seues prestacions amb la dels i de les joves de fa 50 anys, els i les joves del maig del 68. De moment, assegurava, «hem aconseguit posar-los nerviosos perquè «algunes de les clàusules del pla de pensions que nosaltres volem que s’aproven al Pacte de Toledo, estan ja discutint-les».

Destacaven que enguany serà l’any en què més gent es jubilarà en 64 anys perquè teòricament l’any que hauria d’entrar en vigor el pacte de sostenibilitat que lliga la prestació per jubilació a l’esperança de vida, el que implicarà, inevitablement, una disminució de la pensió. Per això, «la gent ha fet números» i ha preferit jubilar-se anticipadament.

També se subratllava hui la «lletra menuda» d’una de les esmenes que el PP ha presentat als PGE. La intenció és «modificar un article de la Llei General de la Seguretat Social que afecta les pensions d’incapacitat permanent» per a què estes «es revisen anualment». Esta proposta fa témer els i les pensionistes que «siga un primer pas per a què eixes pensions baixen».

Asseverava Agustí que el Govern està mentint quan afirma que no poden pujar les pensions perquè, si se sumen els diners que s’haurien de recuperar dels múltiples casos de corrupció, l’evasió fiscal, el rescat bancari i el rescat de les autopistes s’aconseguiren 141.600.000€. Per això, estava convençut el portaveu de la plataforma per unes pensions dignes i garantides que, «si el govern vullguera, arreplegaria el govern 141.600.000€, el que significaria que tindríem les pensions assegurades durant 70 anys».

Es comprometien a «continuar lluitant per a què es derogue la reforma de les pensions de 2013, que és una veritable vergonya». Lluitaran «perquè li posen una solució d’Estat, no un parxe com el que pretenen. No volem una solució partidista, volem un debat polític en profunditat i que ahí isquen unes pensions dignes per a tots».

1286 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!