Més de mig centenar de persones es concentren a Pego per a exigir els 200 milions d’euros promesos per al Pacte d’Estat contra la violència masclista

Pego, convocat per Cabal, va ser una de les 30 poblacions de tot el territori valencià i una de les 70 pobles de tota Espanya on la gent va eixir al carrer per a exigir al Govern central que rectifique la quantitat pressupostada, 80 milions, per al Pacte d’Estat contra la violència masclista i augmente la xifra fins els 200 milions d’euros que havia promès la ministra d’Igualtat.

Pego va ser una de les 30 poblacions del territori valencià on hi va haver ahir de vesprada, 16 de maig, concentracions per exigir al Govern central els 200 milions d’euros que van prometre que destinaria al Pacte d’Estat contra la violència masclista i que no reflectix els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que actualment s’estan tramitant al Congrés. Més de mig centenar de persones es van concentrar a Pego, convocades per Cabal. La presidenta de Cabal, Tere Ferrando, va apuntar que «era un dia molt important perquè estem concentrant-nos per tota Espanya» i assenyalava que a la província d’Alacant només «Dénia i Pego» van convocar la seua ciutadania.

Cabal i la resta d’associacions feministes convocants de la concentració d’ahir expliquen que en un comunicat conjunt que «sense els 200 milions d’euros anuals promesos per la ministra d’Igualtat», una xifra que representa el 0,04% del PGE, «no es pot acomplir el Pacte d’Estat contra la violència de gènere». I detallen que «aquests 200 milions, que tot i ser insuficients, servirien per a respondre a part de les 213 mesures del pacte».

Actualment, el Govern ha pressupostat una partida de 80 milions d’euros al Pacte d’Estat, i per tant el moviment feminista considera que han fet «una reducció brutal de 120 milions» i entenen que «els assassinats de més de 900 dones, en els darrers 15 anys, no generen alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa de mínims. I deixa les comunitats autònomes sense els 100 milions promesos per a la prevenció educativa i sanitària i, als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat».

Durant la concentració es va explicar que «una dona, quan decidix denunciar, no hi ha recursos econòmics, ni gent preparada. No hi ha res» i preguntava «qui paga de la butxaca? Qui cuida d’eixa persona a la que li ha costat moltíssim denunciar?», preguntava. Per poder donar resposta a totes eixes dones que de vegades no denuncien perquè no tenen recursos per a subsistir, apuntava Rosa, «necessitem eixos diners que ens han promés, 200 milions», tot i que assegurava «que encara en fan falta més». I és que asseverava que «mai serà suficient per a cobrir tot el que necessita una dona quan arriba a eixe límit».

1169 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!