Pego es concentra reivindicant que #RTVVnoestanca

Una concentració convocada per Joves del Bloc de Pego, Joves Socialistes de Pego i JERPV. El jovent denuncia la manipulació exercida a la radiotelevisió pública i reclama una ràdio i televisió amb una programació variada i de qualitat, en la nostra llengua. Recorden que la seua funció és vertebrar el País Valencià.
Al voltant de mig centenar de persones es concentraven diumenge de matí a la plaça de l’Ajuntament de Pego per exigir que #RTVVnoestanca. Ho feien després que 60.000 valencians i valencianes, segons els organitzadors de les tres manifestacions en contra del tancament de RTVV, recorregueren els carrers de València, Alacant i Castelló. La concentració pegolina va estar convocada pel Bloc Jove de Pego, Joves Socialistes de Pego i JERPV.
Des del Bloc Jove de Pego es recordaven els fets desencadenats a partir de la sentència del TSJCV d’anul•lació de l’ERO de RTVV. Per a ells i elles, la decisió de tancar l’ens públic “és la negació als valencians d’un mitjà de comunicació propi” i l’ERO, “un enorme despropòsit”. No s’oblidaven de la prohibició, a 2011, de les emissions de TV3 a territori valencià, el que per al Bloc Jove de Pego “ha repercutit de manera negativa propugnant una censura de la llengua i la cultura”. Però anaven més enllà assegurant que “ara, amb la finalització de 24 anys de carrera televisiva el Govern valencià ens deixa orfes comunicativament, advocant així un model cultural inestable i excempt d’amor propi, que ens nega el dret de crèixer com a poble”.

Són conscients els joves del Bloc que tot no ha estat un camí de roses i per això critiquen que el somni d’una televisió pública, plural i de qualitat, en valencià “va anar desfent-se a mans de la corrupció. D’un govern que fomenta l’autoodi, convertint un mitjà de tots en una eina ‘censuratòria’”. Per això demanen que els mitjans públics siguen “sense vetes polítiques ni manipulació informativa”. Acabava el manifest amb el lema d’esta campanya a favor de RTVV, “#RTVVnoestanca”.
Des d’Esquerra, el seu portaveu, Saül Ortolà, explicava que “creiem que els valencians necessitem una radiotelevisió públiques, en la nostra llengua i que defensen el nostre territori” i recordava que “RTVV va nàixer i, la seua funció era, vertebrar el País Valencià per sentir cada indret del territori aprop”. Demanava JERPV que “es mantinguen les emissions de C9 i que estes siguen plurals i participaves”, incidia que no es vol “un C9 com fins ara, on se censurava, que ha sigut un arma de manipulació massiva per part dels diferents governs del PP”. Apostava el portaveu republicà perquè RTVV ha de “recolzar als nostres músics, a la gent que fa la cultura del nostre país i que siga una eina de divulgació de la nostra història”. Tampoc oblidava Ortolà el tancament de TV3.
Des de Joves Socialistes de Pego, el seu portaveu Ricardo Sendra, també comunicava la suma a esta reivindicació perquè “la tele és de tots els valencians i devem lluitar tots”. Reivindicaven una “tele en valencià, plural i de tots els valencians”. Condemnaven des de Joves Socialistes les “mentides” que ha utilitzat el Consell per a justificar el tancament, el fet que hagen usat l’educació i la sanitat per a contraposar-los als mitjans de comunicació públics.

El portaveu de Joves Socialistes de Pego també subratllava la postura del PP de Pego en votar en contra de la moció presentada, dijous passat per PSPV i Bloc-Compromís al plenari ordinari de novembre perquè es revoque el tancament de RTVV. Així mateix, condemnaven els joves socialistes les paraules de la portaveu popular al voltant de la censura a Ràdio Pego, comparant la situació de RTVV amb l’emissora local. Defensaves els joves socialistes que a Ràdio Pego no se censura.
632 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!