Pego deixarà de rebre 127.725 euros si la Diputació d’Alacant no participa en el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana

Ahir els portaveus a la Diputació d’Alacant de PSPV, Compromís i EU demanaven una reunió urgent amb el president de la Diputació per trobar, entre tots els partits, «una eixida a la marginació d’inversió als pobles d’Alacant en el marc del Pla de Cooperació Municipal». També buscaven una compromís per a potenciar l’equitat i la justícia en el repartiment de subvencions. El conjunt de la Marina Alta rebrà 2.091.393 euros del Fons de Cooperació Municipal del Consell distribuïts segons criteris de població i on es prima als xicotets municipis, que podran destinar estos fons en virtut de les necessitats dels ajuntaments, guanyant estos en autonomia i poder de decisió.

En més d’una ocasió l’alcalde de Pego ha criticat la negativa del govern de la Diputació d’Alacant a participar en el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana i ha recordat que este es va crear en 2006, però fins ara no l’havien dotat de partida pressupostària. Si la Diputació d’Alacant finalment no hi participa, com fins ara ha manifestat, critiquen els portaveus d’EUPV, Compromís i PSPV a l’ens provincial, Raquel Pérez, Gerard Fullana i José Chulvi, respectivament, que «tindrà efectes dràstics en la inversió dels pobles, que a les comarques d’Alacant comptaran amb el 50% d’inversió que a València i Castelló. Esta línea d’inversió a València i Castelló es donarà a banda de la inversió sostenible vinculada al romanent de tresoreria i, per tant, la Diputació d’Alacant enganya quan afirma que farà la inversió d’aquest fons. Mentre es veta l’entrada a ajudes d’accés equitatiu i democràtic a tots els pobles, es mantenen les línies nominatives a determinats municipis de forma injustificada».

Una crítica en la que insistia esta setmana el secretari general del PSPV-PSOE en la Marina Alta, Toni Vaquer, que argumenta que «la negativa del PP en la Diputació d’Alacant a participar en el Fons de Cooperació Municipal priva als ajuntaments de la comarca de rebre el doble de diners, cosa que sí que faran els de la província de València i Castelló». És per això que anuncia accions d’alcaldes, alcaldesses i portaveus socialistes de la Marina Alta per a pressionar a la Diputació.

fons-cooperacio-municipal-destacat
Font: PSPV Marina Alta

La Marina Alta rebrà del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana 2.091.393 euros, distribuïts segons criteris de població i on es prima als xicotets municipis, que podran destinar estos fons en virtut de les necessitats dels ajuntaments, guanyant estos en autonomia i poder de decisió. A Pego li corresponen 127.725€, als que no podrà sumar uns altres 127.725si la Diputació no fa el pas de ser copartícep en el Fons. I així en el conjunt de la comarca que, en comptes de rebre el 2,1 milions d’euros arribaria a rebre 4,2 milions d’euros.

concentracio-porta-dipu-oposicioRaquel Pérez, Gerard Fullana i José Chulvi Chulvi, portaveus d’EUPV, Compromís i PSPV, respectivament han sol·licitat una reunió urgent amb el president de la Diputació «perquè assumisca personalment la rectificació de les polítiques erràtiques actuals» i li han oferit «un període de 15 dies per proposar una eixida a la marginació d’inversió als pobles d’Alacant en el marc del Pla de Cooperació Municipal així com un compromís per potenciar l’equitat i justícia en el repartiment de subvencions».

1756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!