Cristóbal Aguiló Domínguez, guanyador del XXV Concurs de Cartells de Carnestoltes de Pego amb l’obra ‘On estàs sardineta?’

La seua obra, que integra tots les elements característics de les festes al voltant de Carnestoltes, ha estat triada pel jura, composat per Joan Martínez, Silvana Peris, Pep Ferrer, Rebeca Bañuls i Laura Castellà. L’accèssit a l’obra d’autor/a pegolí/na ha estat per a Raül Alentado Galindo per l’obra Carna-pop.

img_5797Ahir de vesprada es reunia, a la Casa de Cultura de Pego, el jurat del XXV Concurs de Cartells de Carnestoltes de Pego conformat per Joan Martínez (dissenyador gràfic), Silvana Peris (artista plàstica i escultora), Pep Ferrer (il·lustrador i dissenyador gràfic) i les regidores de Festes i Cultura, Rebeca Bañuls i Laura Castellà, respectivament.


img_5824Va ser una decisió que, a diferència d’altres convocatòries, va tenir una obra destacada pràcticament des del principi. Explicava la regidora de Festes, Rebeca Bañuls, que «el jurat ho van tindre bastant clar en tindre tots els cartells davant […] i el van reservar des de l’inici».

Indicava la regidora de Cultura que en esta XXV edició del Concurs hi havia menys cartells presentats i confessava que «no sabia quin triar», però corroborava allò dit per la seua companya, que el jurat de seguida es va decantar per la que finalment ha estat l’obra guanyadora.

Laura Castellà avançava que, després de la deliberació d’ahir, s’estan plantejat canviar les bases del concurs per a l’any que ve amb la finalitat «que es presente més gent al concurs i més gent de Pego perquè sabem que hi ha molta gent de Pego amb talent i no es presenten». Comentava que l’opinió del jurat sobre esta qüestió és que haver d’imprimir les obres és car i fa que la gent decidisca no arriscar-se.

img_5825Del cartell guanyador, que duu com a títol ‘On estàs sardineta?‘ i és obra del murcià Cristóbal Aguiló Dominguez, destacava Pep Ferrer que és un cartell «gràfic, senzill, es veu a primer cop d’ull i sobretot, que el dibuix està modelat en plastilina i això li dóna un valor diferent. A més el jugar amb el blau». Joan Martínez destacava l’encertada combinació de colors, el blau i el roig, i també el modelatge en plastilina, un aspecte que el va deixar «flipat». Ressaltava també que el cartell ho incloga tot: la Baixà, Carnestoltes i Pinyata. Silvana Peris posava el focus en un aspecte negatiu del cartell, considerava que «la data no s’acaba d’apreciar bé». No obstant, reiterava l’opinió dels seus companys que el cartell «està molt bé».

«Ens va agradar a primera vista, però, encara ens va agradar més quan vam obrir el sobre i vam saber que estava fet sobre una maqueta de plastilina, el que significa que té més feina feta del que aparenta», explicava Rebeca Bañuls.

img_5828Laura Castellà ens presentava el guanyador pegolí, Raül Alentado Galindo per l’obra ‘Carna-pop‘. El definia com una persona que està a totes les festes, amb la càmera en mà, amb la dolçaina o amb el que es necessite. Castellà destacava, principalment, però, que volen que els guanyadors siguen de Pego.

 

2858 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!