Pego comprova sobre el terreny les problemàtiques d’aigua de la zona del Lac Léman

En la visita que va realitzar, la setmana passada, una delegació pegolina dins el projecte europeu Comenius Regio. Durant la visita també van poder veure com es treballa el tractament d’aigües. En la propera visita, el 2 de maig, l’amfitrió serà Pego. Aquest projecte, que té l’aigua com a eix principal, té una durada de dos anys i té com a objectiu principal que les futures generacions siguen la veu de la consciència sobre el bon ús de l’aigua.
Dimecres passat una delegació pegolina partia camí a Thonon-le-Bain, el poble francés intercanvi de Pego en el programa europeu Comenius Regio que té, en aquest cas, l’aigua com a fil conductor com bé indica el títol del projecte, ‘El desenvolupament sostenible i la importància de l’aigua’. Aquesta delegació, integrada per l’alcalde, la regidora d’Educació, els directors i les directores de tots els centres educatius de Pego i representants d’Aquagest i del Centre Excursionista de Pego, van poder “comprovar sobre el terreny quin és el tractament de l’aigua en països avançats d’Europa” i van poder veure “el tractament de les aigües d’abastiment públic, les problemàtiques que tenen”, explicava Carmelo Ortolà, alcalde de Pego.

El proper 2 de maig una delegació francesa visitarà Pego per a veure sobre el terreny tot el que té a veure amb l’aigua al nostre municipi. I d’ací a dos anys, una vegada es complisca el període de temps que cobreix el projecte, naixeran unes conclusions que, explicava Carmelo Ortolà, “van a servir, no sols per als nostres municipis, per a l’educació dels xiquets de les nostres escoles perquè puguen reconèixer la importància que té tindre aigües bones, sinó que serviran també” perquè l’ONG francesa ‘Hidràulica sense fronteres’ puga exportar “les nostres experiències i les seues conclusions a pobles de països tercers que estan a l’Atlas Marroquí perquè apliquen els aspectes positius i no caiguen en els aspectes negatius”.

No obstant, el més important de tot el projecte per a l’alcalde de Pego és el món educatiu, “que els xiquets i les xiquetes puguen ser partícips i puguen aprendre a respectar el valor de l’aigua perquè és un bé limitat que en el futur hem de traure el màxim profit possible, sense explotar excessivament els aqüífers i són ells els que ho han de dur al cap i els responsables futurs de mantindre eixa riquesa natural que compartim la Vall de Pego i la comunitat de Comunes dels Tossals de Léman”.
587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!