‘Abans que l’Ajuntament ens paguem tindrem AVE’ i ‘CSI: Científics Sense Ingressos’, premis a l’originalitat de la construcció i a la millor disfressa, respectivament en la XXVII Baixada del Bullent de Pego

El sol va emmascarar el fred dissabte passat a la vora del riu Bullent i va ajudar a que centenars de persones foren fidels a la tradicional ‘baixà’. Mentre dinaven a la vora del riu, esperaven els valents i les valentes que van reptar les aigües del Bullent.
La Baixada del Bullent de 2012, la que fa 27, serà recordada com una de les més fredes. No obstant, el sol va emmascarar, durant les hores centrals del dia, eixa gelor que s’imposaria en caure aquest. En aquest 2012, la majoria de les embarcacions participants s’ho van perdre en calma i la multitud que s’escampava al llarg de les riberes del riu, va haver d’esperar llargues estones per a poder veure discórrer la major part de les barques.

Algunes, a més d’eixir fora de l’horari, la veritat és que ho van tindre ben difícil, això d’entrar a l’aigua i navegar.

D’altres, no tenien gens de pressa i anaven cantant despreocupadament, alhora que altres es disposaven a salvar missatges en una botella o el que és el mateix, treure de l’aigua botelles de vidre que trobaven pel recorregut, per a no perdre l’esperit de la baixà, el de netejar del riu.

La majoria, anaven conversant amb els amics i les amigues que anaven trobant-se per les riberes del riu a mesura que anaven avançant, com és el cas dels guanyadors al premi de millor disfressa, els ‘CSI: Científics Sense Ingressos’. Entre ells, l’única dona en la tripulació, era ben conscient del que es jugaven amb eixe lema: “has tombat el CSI […] això és l’important, si perdem això ja no participem”, li comunicava a un dels seus companys de viatge. I va intuir bé.

El Premi a l’originalitat de la construcció, és un cas a part, ja que com tot els anys són dels primers en eixir i els primers en arribar. Ells i elles no s’encanten i enguany no ha sigut una excepció. Enguany els guanyadors absoluts de l’anterior edició i d’altres tantes anteriors, portaven com a lema, ‘Abans que l’Ajuntament ens pague tindrem l’AVE’. Laura, la seua portaveu ens explicava enguany tenien ganes de fer un tren “perquè normalment solem fer alguna cosa en la que puguem tractar alguna crítica sobre temes de l’actualitat i aleshores vam pensar que fer un tren reivindicant la plataforma del tren Gandia-Dénia podia ser una bona opció, però després vam pensar que com els premis de l’any passat no estan pagats per l’Ajuntament, vam pensar que en comptes de ser un tren normal, ho podríem fer un poc més exagerat encara i per això ens vam basar en l’AVE”.

En la seua línia aquest grup, que li té presa la mesura a la Baixà, va apostar per la fusta com a material base de la seua original construcció, a més del bon acabat en color i la consegüent adequació de la indumentària humana.

Al facebook de la ràdio hi ha penjats diversos àlbums que donen bon compte del que va estar la ‘Baixà’ de 2012.
692 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!