Carnestoltes de Pego 2012: al centre urbà, de matí, de vesprada i de nit

Moltes són les novetats que enguany envolten el Carnestoltes de Pego. No només el fet que torne al nucli urbà, sinó també el fet que hi haurà activitats de matí, com és el Carnestoltes Infantil o batucada de vesprada per a animar el muntatge de les barres. A més, per la nit, hi ha zones delimitades: de barres, menjar, emergències i música.
La festa de Carnestoltes a Pego crea moltíssima expectació. Entre la gent del poble i entre la gent forana. Per això que hem volgut desgranar, amb el regidor de Festes, Raül Tamarit, com s’ha programat la festa més popular del nostre poble en aquest 2012. No són poques les novetats.

La primera, ja fa mesos que es va anunciar i va alçar un gran revolt al si de la societat pegolina, la tornada al nucli urbà del Carnestoltes. Perquè es produisquen els mínims desperfectes a habitatges, cotxes o carrers, entre d’altres, des de les regidories de Festes i Seguretat s’ha coordinat un gran desplegament d’agents públics i privats. El regidor de Festes, Raül Tamarit, explicava que s’ha “habilitat una zona d’aparcament que estarà vigilat durant tot el dia –de dissabte a diumenge a les 13h.- al camp de futbol del Convent”. Paral•lelament, la regidoria també ha habilitat unes altres zones d’aparcament als polígons, especialment destinades a la gent que vinga de fora.

Assenyalava també Tamarit que també estaran marcades les zones d’emergències, ubicades enguany al carrer La Pau, Jaume I, Sant Rafel i Pla de la Font. L’hospital de Campanya estarà ubicat, com és habitual, al Centre de Salut.

També s’ha tingut en compte el tancament metàl•lic d’alguns carrers estrets “que eren zones negres”, en paraules textuals del regidor de Festes, “per a restringir l’accés a la gent, excepte els veïns”.

Davant totes aquestes mesures, desitjava Raül Tamarit, “que la gent vinga, que gaudisca, que s’ho passe bé, que respecte els veïns, que respecte tota la població de Pego”.

L’altra novetat destacada és que el Carnestoltes s’estén en el temps i en 2012 no només es reduirà a la nit de Carnestoltes. A conseqüència de la negativa dels col•legis a celebrar els carnestoltes divendres de vesprada –quan finalment hi haurà una manifestació-concentració contra les retallades educatives del Consell organitzada per les AMPA-, l’Ajuntament de Pego ha organitzat una cercavila infantil de Carnestoltes, a les 11h., des de la Plaça del Mercat al Passeig Cervantes on hi haurà jocs infantils. Les persones interessades, poden apuntar-se a la segona planta de l’Ajuntament de Pego. També hi haurà, a les 13h., un taller de Muixeranga a càrrec de la Muixeranga de Pego.

Novetat també és que hi haja activitats programades per a la vesprada. A les 16h. s’iniciarà, oficialment, el muntatge de les barres populars a la zona que va del carrer Poeta Llorente al carrer Sant Rafel. A les 18h., la regidoria de Festes ha programat un passacarrer amb batucada que cobrirà el recorregut de la desfilada de la nit de Carnestoltes, que va, segons indicava Raül Tamarit, “des del Pla de la Font fins la Plaça del Mercat”. També hi haurà exhibició de Muixerangues a la plaça del Mercat.

Entrant en la nit, a les 23:30h., està previst que comence a sonar la música amb la Zeppelin Band que estarà ubicada al Pla de la Font fins a les 3 de la matinada. A la 1 de la matinada té marcada l’eixida la gran desfilada de Carnestoltes que començarà al Pla de la Font i continuarà pel carrer Sant Agustí, Plaça de l’Ajuntament, Poeta Llorente i Plaça del Mercat. La 1 de la matinada és l’hora acordada perquè a la Plaça del Mercat comencen a sonar, alternant-se, les orquestres Crash i La Bruja. A més, la regidoria de Festes ha disposat una gran discomòbil a la Plaça de l’Ajuntament. Aquesta música sonarà fins les 6 de la matinada. També són considerades zones de música els carrers Poeta Llorente, Sant Rafel i Sant Carles. Assenyalava Tamarit que “al carrer la Pau i al carrer Sant Carles tindríem zones de menjars”.

Després de les 6 de la matinada, quan la música se silencie al poble, el protagonisme musical es trasllada a la zona de discoteques que tenen llicència fins les 9 del matí.

Informava el regidor de Festes que la gran desfilada de Carnestoltes estarà animada amb la música de l’Agrupació Musical de Pego, Ondaaratack i una batucada de Crevillent, perquè la gent puga elegir els ritmes que més se’ls acoblen.

Durant aqueixa desfilada hi haurà un jurat ben atent a les disfresses i és que enguany es recupera el premiar la millor disfressa individual amb 100 euros i la millor disfressa col•lectiva amb 150 euros.
637 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!