Pego celebra hui, amb un munt d’activitats, el dia del llibre

La Casa de Cultura és la base on des de les 10 del matí s’estan desenvolupant activitats per a promoure la lectura entre els més joves de la casa. En esta ocasió ha estat el Bloc Jove de Pego qui ha organitzat el matí. A les 18h., els Joves Socialistes de Pego presenten al municipi ‘Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel’ amb el seu autor, Sergi Castillo Prats. A les 20.30h., la poesia de Miguel Hernández inundarà la sala d’actes de la casa de Cultura amb les noves investigacions de la doctora pegolina Carmen Alemany Bay.

Tot i que és 25 d’abril hui Pego té present el passat dia del llibre. Des de les 10 del matí i fins a les 13.30h., al pati de la Casa de Cultura s’han succeït diferents activitats relacionades amb els llibres i la lectura. Estes activitats han estat dirigides als més menuts de la casa que han començat pintant, han passat a elaborar una rosa amb materials reciclats i punts de llibres per marcar la pàgina en què han deixat la lectura del seu llibre.
També han jugat a jocs tradicionals com el sambori i han escoltat la rondalla recollida per Enric Valor, ‘Les velletes del Penya Roja’, com ens ho explicava Maria Seguí, portaveu del Bloc Jove de Pego, l’organitzador de les activitats. Assenyalava que “és per a celebrar el dia del llibre perquè ací no tenim massa costum de commemorar i pensem que és important també”.
Aprofitant el desplaçament i que a la taula muntada al pati de la Casa de Cultura hi havia uns quants xiquets i xiquetes molt entretinguts, els hem preguntat que feien i com ho estaven passant. En eixe moment estaven pintant i el matí anava bé. Amb ganes de continuar aprenent, per exemple, com fer una rosa de paper amb materials reciclats.
Això ha estat este matí. Esta vesprada la Casa de Cultura acull dos presentacions de llibre. La primera cita és a les 18h. Joves Socialistes de Pego presenten ‘Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel’. El seu autor, Sergi Castillo Prats, hi assistirà a l’acte per a explicar alguns detalls del contingut de l’obra. L’acompanyaran Josep Moreno, diputat autonòmic del PSPV i Anna Llopis secretària d’organització de Joves Socialistes de Pego.
Canviant totalment de temàtica, a les 20.30h., la poesia compromesa de l’oriolà Miguel Hernández embolcallarà la Casa de Cultura de la mà de la doctora en Filologia hispànica per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, la pegolina Carmen Alemany Bay.
La figura del poeta del poble, va ser justament l’elegida per Carmen Alemany en la seua tesi doctoral. Era l’any 1992 i el seu títol “El antetexto hernandiano. Estudio crítico y estilístico. Propuesta para una nueva edición de las Obras Completas de Miguel Hernández”. Ara, avançant en els seus estudis sobre l’obra i la poesia d’Hernández, Carmen Alemany Bay presenta ‘Miguel Hernández, el desafío de la escritura. El proceso de creación de la poesía hernandiana’.

741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!