Pego albergarà una helisuperfície inclosa en el Pla d’Infraestructures d’Emergències de la Diputació d’Alacant

També albergaran noves helisuperfícies del Consorci de Provincial de Bombers a la Marina Alta La Vall d’Alcalà, Xàbia i Calp. L’objectiu d’esta iniciativa és ubicar les infraestructures en punts estratègics que permeten la ràpida arribada dels bombers i l’evacuació immediata de la població civil. A Pego l’helisuperfície s’ubicarà al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ atenent als bons accessos que presenta.

Ahir, el diputat d’Emergències, Jaume Lloret, va visitar Pego, la Vall d’Alcalà, Xàbia i Calp acompanyat pels seus alcaldes i regidors, així com per l’Intendent en Cap del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis, Vicent Baeza, per analitzar la millor ubicació per a localitzar noves helisuperfícies del Consorci Provincial de Bombers a la comarca de la Marina Alta.

Lloret va recórrer les possibles ubicacions, en el cas de de la Vall d’Alcalà, junt amb el seu alcalde, Pablo Martínez, com també ho va fer també a Xàbia junt amb José Chulvi i a Pego, acompanyat per l’alcalde, Enrique Moll i el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis. En la seua visita a Calp es va reunir amb el regidor de Protecció Civil, Matías Torres.

Estes helisuperfícies formaran part del Pla d’Infraestructures d’Emergència, elaborades pel Consorci Provincial de Bombers i que contempla a més la construcció de dos nous parcs, un a Orihuela i un altre Villena, així com l’ampliació del Parc Principal de l’Alacantí, en Sant Vicent del Raspeig, i del de la Marina Baixa, a Benidorm. Totes les obres seran finançades pel propi Consorci, en el marc de les inversions financerament sostenibles.

A Pego, la primera ubicació que es va contemplar va ser l’actual ecoparc que està al costat del subparc de bombers, unes instal·lacions que ocupa la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals de Cocoll durant els mesos d’hivern i que depèn de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana. Eixa primera ubicació, però, va ser descartada pel Diputat d’Emergències, Jaume Lloret, perquè hi ha molt de cablejat i això dificulta les maniobres que puga fer l’helicòpter a l’hora d’aterrar i enlairar-se. Finalment, la superfície triada a Pego és la del recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ perquè és un espai ampli i, sobretot, pels bons accessos que té, el que permetrà minimitzar el temps de resposta vital per a reduir l’impacte de qualsevol emergència en la població i el medi ambient.

Lloret ha explicat que “el treball per a la construcció de les noves helisuperfícies ha començat per la Marina Alta per tractar-se d’una zona que alberga una gran massa forestal i a causa de l’alt risc d’inundacions i altres fenòmens naturals que es produïxen en la comarca”.

Volem comptar amb estes infraestructures en llocs en què el temps d’arribada a intervenció és alt i amb una accessibilitat complicada”, ha assenyalat el responsable de l’Àrea, qui ha afegit que “esta iniciativa perseguix una major eficiència i eficàcia en l’atenció a les emergències poblacionals”.

A més, Lloret ha agraït la col·laboració mostrada pels representants polítics dels distints municipis per a posar en marxa este projecte i ha apuntat que “l’objectiu de la Diputació d’Alacant és actualitzar i adequar els recursos que tenim a les necessitats del segle XXI i preparar-nos per als nous reptes, com els incendis de sisena generació, l’origen dels quals no és la sequera, sinó l’aridesa extrema”.

D’altra banda, en relació amb esta qüestió, durant la visita el passat mes de gener del director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, al subparc de bombers de Pego, l’alcalde pegolí i Àngel van acordar l’inici del procediment de cessió d‘eixes instal·lacions a la Generalitat en el termini d’uns dos mesos. Este termini aproximat es va establir perquè es creia que l’immoble era municipal i ho és, el que passa és que, en iniciar-se el procediment de cessió a la Generalitat, l’oficina tècnica ha descobert que el subparc està cedit a la Diputació d’Alacant i cal detallar el tipus de cessió i si esta es pot revertir perquè l’Ajuntament puga fer la cessió a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i esta puga iniciar la redacció d’un projecte de millora de les instal·lacions perquè s’execute a partir de 2019, que és quan es calculava que la burocràcia ho permetria, inicialment. Este obres s’associaven a la possibilitat de tenir una Unitat Helitransportada de Bombers Forestals permanent a Pego.

1765 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!