L’Ajuntament de Pego dóna suport a la vaga feminista del 8 de març que duu com a lema ‘Les dones parem el món’

És per això que el Dia Internacional de la Dona Treballadora el consistori no ha programat res. Les activitats per a commemorar el 8 de març les ha traslladades a divendres 9 de març. Eixe dia, a les 6 de la vesprada, a la Casa de Cultura, s’impartirà la xerrada sobre nutrició que correrà a càrrec de Maria Pons i que està organitzada per l’AMPA de l’Escoleta Infantil municipal ‘La Trilladora’. A les 8 de la vesprada, també a la Casa de Cultura, es lliurarà el premi ‘Jo Dona’ que enguany valora la tasca de les policies locals que han passat pel cos de seguretat municipal, Tere Lloret Cambrils i Merche Sastre Sendra. L’acte estarà amenitzat per Eva Olivencia que cantarà acompanyada al piano per Ferran Ferrando. D‘altra banda, ahir coneixíem que el dibuix de Rubén Bolta González ha estat l’elegit per anunciar les activitats del Dia de la Dona a Pego.

El proper 8 de març s’ha convocat una vaga feminista d’àmbit mundial per a reclamar igualtat real d’oportunitats i drets entre hòmens i dones. La convocatòria oficial partix dels centenars d’organitzacions de dones grans i xicotetes, estatals, autonòmiques i locals que conformen el Moviment Feminista a Espanya. A la convocatòria s’han sumat els sindicats CCOO, UGT, USO, CGT, Intersindical, també més de 300 organitzacions socials de camps diversos i alguns partits polítics com el PSOE que secunda la convocatòria d’aturades parcials. Unidos Podemos insta a una vaga general. Compromís registrava un escrit a la Taula de la cambra del Congrés dels Diputats sol·licitant la paralització total del treball parlamentari per al dia 8 de març. Ciudadanos s’oposa a la mobilització per “ideològica”, com també ho fa el PP que la rebutja per ‘elitista’.

La vaga feminista convocada per al 8 de març va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

L’Ajuntament de Pego dóna suport a la vaga feminista del 8 de març que duu com a lema ‘Les dones parem el món’. És per això que el Dia Internacional de la Dona Treballadora el consistori no ha programat cap activitat. Els actes per a commemorar el 8 de març s’han traslladat a divendres 9 de març. Eixe dia, a les 6 de la vesprada, a la Casa de Cultura, s’impartirà una xerrada sobre nutrició que correrà a càrrec de Maria Pons i que està organitzada per l’AMPA de l’Escoleta Infantil municipal ‘La Trilladora’. A les 8 de la vesprada, també a la Casa de Cultura, es lliurarà el premi ‘Jo Dona’ que enguany valora la tasca de les policies locals que han passat pel cos de seguretat municipal, Tere Lloret Cambrils i Merche Sastre Sendra. L’acte estarà amenitzat per Eva Olivencia que cantarà acompanyada al piano per Ferran Ferrando.

D’altra banda, ahir coneixíem que el dibuix de Rubén Bolta González ha estat l’elegit per anunciar les activitats del Dia de la Dona a Pego. El seu treball ha estat seleccionat entre una trentena de propostes presentades per aquell alumnat d’ESO que ha volgut participar en la iniciativa llançada per la regidoria d’Igualtat i el grup de Dones Cabal. El dibuix d’Anna Alemany, ha estat elegit pel grup de Dones Cabal com a finalista.

El dibuix elegit enguany per la regidoria d’Igualtat ha estat seleccionat entre una trentena de propostes fetes per joves. L’obra guanyadora ha estat la de Rubén Bolta González, alumne de 3r d’ESO de l’IES Enric Valor de Pego. A més de la reproducció del dibuix, Rubén rebrà un premi de 100€ per a gastar en material escolar o en altres productes relacionats amb l’escolaritat que es puguen adquirir en les tendes associades a l’Associació de Comerç i Professionals de Pego.

El grup de Dones Cabal ha elegit, com a obra finalista, la dibuixada per Anna Alemany, qui rebrà un obsequi per part de l’associació feminista. El dibuix d’Anna Alemany mostra la dona en treballs o espais esportius poc habituals en la realitat social en la que vivim.

 

2864 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!