El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es compromet a millorar les instal·lacions del subparc de bombers de Pego

Perquè això passe, el primer pas és la cessió, per part de l’Ajuntament de l’ús del subparc de bombers, actual seu de la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals de Cocoll durant els mesos d’hivern. José María Ángel va qualificar la situació del subparc idònia perquè «permet millorar el control forestal i les tasques d’extinció d’incendis de la zona» que abraçaria Pego, les Valls, la Marjal i fins i tot les platges de Dénia i Oliva.

20180125_135604Ahir de vesprada el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, va visitar el subparc de bombers de Pego per a conéixer la necessitat de millora de les instal·lacions que alberguen durant els mesos d’hivern a la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals emplaçada en el paratge de Cocoll per veure les possibilitats que tenia la base per a millorar-la. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, explicava que la intenció del consistori és «crear un punt estable, donar-li més valor i aconseguir donar més seguretat al món rural en el tema de prevenció d’incendis i de neteja de camins i de llocs».

Recordava Moll que «la intenció amb què es va fer este subparc de bombers inicialment va ser la de prevenir, ja que trobem que tenim una massa forestal important que necessitava prevenció i un lloc proper ajuda a extingir amb més facilitat. Però en el seu moment la Diputació d’Alacant no ho va creure convenient. Va creure que era més convenient fer un subparc a Benissa i no fer-nos cas a nosaltres», criticava l’alcalde.

És per això que, explicava l’alcalde de Pego, van decidir posar-se en contacte amb Conselleria i eixos contactes van propiciar que «que vinguera una brigada i que estigués ací, almenys durant una temporada». Confessava Enrique Moll que «ara la intenció és apretar un poc més i que siga una brigada permanent i que siga un punt de referència dins del que és la Marina Alta».

20180125_135835El subparc de Pego durant els mesos de tardor, primavera i hivern, alberga la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals emplaçada en el paratge de Cocoll, a Castell de Castells. Les Brigades Helitransportades d’Emergència estan distribuïdes en sis bases en tot el territori, dos per província. D’eixes dos per província una està operativa tot l’any amb helicòpter i l’altra, durant el període de més perill d’incendis, de mitjans de juny fins a mitjans d’octubre. La resta de l’any realitzen tasques de brigada terrestre, com és el cas de la Brigada Helitransportada instal·lada a Pego. Estes brigades estan especialitzades en maniobres amb helicòpters i en realitzar un primer atac als incendis forestals fent possible una contenció dels mateixos fins a l’arribada de mitjans terrestres.

Explicava Moll que la visita d’ahir va servir per veure les seues necessitats per a poder fer un projecte de remodelació d’una instal·lació que potser tinga 30 anys. De fet, s’ha detectat que necessita pendent perquè el clavegueram no es tapone, també necessitaria més potència de llum, entre d’altres.

20180125_135949L’alcalde de Pego va acordar amb el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, l’inici del procediment de cessió del subparc a la Generalitat en el termini d’uns dos mesos. Una vegada l’ajuntament haja cedit l’ús, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències iniciarà la redacció del projecte de les millores de les instal·lacions perquè puguen executar-se a partir de 2019, que és quan es calcula que la burocràcia ho permetrà.

Ángel va qualificar la cessió de necessària per a poder millorar les condicions de la seu dels bombers forestals i d’unes instal·lacions ubicades «en un entorn que permet millorar el control forestal i les tasques d’extinció d’incendis de la zona», que abraçaria Pego, les Valls, la Marjal i fins i tot les platges de Dénia i Oliva.

Davant esta idoneïtat, Ángel es comprometia a una vegada la cessió siga una realitat, «evacuar un projecte». L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències redactaria i finançaria un projecte de necessitats «mirant el present i el futur», declarava el director general. La nova base hauria d’incloure un magatzem, un lloc de concentració o espai de diàleg per a treballar amb altres agents; la possibilitat de tenir un espai perquè puga aterrar l’helicòpter, entre d’altres zones. En definitiva, les millores haurien de transformar l‘immoble actual en un parc modern adaptat als reptes de la societat actual.

 

1559 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!