Pego acull el Certamen Provincial de bandes, un dels actes més prestigiosos de la música de banda

Organitzat per la Diputació d’Alacant, este dissabte Pego podríem dir que s’estrena albergant un esdeveniment d’estes característiques perquè, si s’ha fet una vegada més, els i les membres de l’Agrupació Musical de Pego no ho recorden. Participen 6 bandes de tercera secció i una banda de quarta secció. Les audicions començaran, al teatre municipal, a les 09:30 del matí i a les 4.30 de la vesprada. El concert de cloenda corre a càrrec de l’Agrupació Musical de Pego. L’entrada és oberta i gratuïta.

El teatre municipal de Pego este dissabte vibrarà amb la música de banda. I és que Pego acull dissabte, 14 d’abril, un dels actes més prestigiosos de la música de banda, el Certamen de Bandes de música que organitza la Diputació d’Alacant. Reconeixia Llorenç Seguí, president de l’Agrupació Musical de Pego que es tracta d’un acte «molt important perquè un certamen no es realitza a qualsevol lloc, és complicat portar-lo al teu poble, i ací van a reunir-se 7 bandes de la província que concursaran per a vore quina es queda amb el millor premi, el que li permetrà concursar en el certamen autonòmic de bandes».

La Diputació d’Alacant té registrada una anterior edició del Certamen Provincial de bandes celebrada a Pego, als anys 90. Un fet del que no tenen constància a l’Agrupació Musical de Pego, que assegura que hi ha músics que estaven en actiu en eixa època que no recorden l’esdeveniment. És per això que per a l’Agrupació Musical de Pego «és com si fora la primera i única vegada» que s’organitza a la localitat el Certamen Provincial de bandes, una oportunitat excepcional per a poder gaudir de la música de banda.

Obrirà el Certamen, a les 9.30 del matí, la Unión Musical San Bartolomé, que és l’única concursant de 4ª secció. Les altres sis bandes competixen en 3ª secció i són, per ordre d’actuació: Ateneo Musical “Maestro Gilabert” d’Asp, Agrupación Musical Montesinos (que actuaran pel matí) i, a partir de les 16,30h actuaran Unión Musical de Beniarrés, Sociedad Musical la Magdalena de Tibi, Sociedad Musical Santa Mª Magdalena de Novelda i Unión Musical de Hondón de los Nieves.

Clausurarà el certamen l’Agrupació Musical de Pego. Per a este concert, la banda de música de Pego oferirà un viatge musical per composicions tradicionals de països com Bulgària o Irlanda, entre d’altres.

En parlar de seccions, es parla del nombre de components de cada banda. A Pego actuarà una banda de quarta secció que són les més menudes, que tenen entre 31 i 40 músics. Les bandes de tercera secció comptem amb entre 41 i 50 músics.

Sense dubte la competició està entre les sis bandes de tercera secció que competixen dissabte al teatre municipal de Pego. Seguí explicava, amb coneixement de causa, ja que l’any passat la banda de música de Pego va concursar en este mateix certamen que ara acull, que «una vegada la faena feta, concursar contra altres bandes, fa que el jurat ho tinga més difícil».

Com en la majoria de certamen, el primer premi podria quedar desert, tot i que només actuara una banda. Explicava el president de l’Agrupació Musical de Pego que «va per puntuació i, les bandes poden traure un segon premi o un tercer i no un primer». No obstant això, la banda millor classificada té passe directe al Certamen autonòmic de bandes.

Seran tres les obres que interprete cadascuna de les bandes, una de presentació, una obligada i una lliure. Entre estes dos últimes el jurat puntuarà diferents aspectes com són l’afinació, la sonoritat, la interpretació i la tècnica. Això implica que cada actuació dure al voltant de 30 minuts, tot i que com s’ha de canviar l’escenari per a adaptar-lo a cada formació de banda, cada actuació s’espera que dure entre 45 i 60 minuts.

L’entrada al Certamen Provincial de bandes és gratuïta, tot i que en entrar i eixir sí que s’entregaran com unes entrades per comptabilitzar d’alguna manera la gent que acudix a gaudir del Certamen. Que l’entrada siga lliure i gratuïta, apuntava Llorenç Seguí, és «més raó encara per a vindre i gaudir d’este esdeveniment únic».

«Una de les diferències entre el Certamen Provincial de bandes i un concert període de la banda de Pego és que, tot i que tots dos porten molta feina de preparar, en el cas del Certamen, les bandes es passen dos o tres mesos, 4 o 5 dies per setmana, assajant perquè es vols traure-li el màxim partit a l’actuació perquè l’objectiu és guanyar el primer premi», explicava Seguí. Amb esta base, el president de l’Agrupació Musical de Pego assegurava que, dissabte a Pego, «podreu vore bandes que van a fer molt bona actuació perquè han treballat molt».

 

1747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!