La Fira Orienta-T visita Pego per primera vegada

La Xarxa Jove Marina Alta, de la que forma part la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego, ha fet possible que, per primera vegada l’alumnat pegolí no s’haja hagut de desplaçar fora per tenir més informació sobre les seues possibilitats acadèmiques i laborals en acabar els estudis de secundària. Este matí, alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat de l’IES Enric Valor de Pego i del col·legi Sant Antoni, han passat pel mercat municipal, on s’ha instal·lat la Fira Orienta-T.

La Xarxa Jove Marina Alta, de la que forma part la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego, ha fet possible que, per primera vegada l’alumnat pegolí no s’haja hagut de desplaçar fora per tenir més informació sobre les seues possibilitats acadèmiques i laborals en acabar els estudis de secundària. La Regidora de Joventut, Rebeca Bañuls, valorava positivament l’experiència perquè, fins al moment, la sensació era que la gent se n’ha anat «prou contenta» i és que hi havia exposades eixides educatives i professionals més tradicionals, però també menys convencionals. Entre els estands, es trobava un de Creama.

Avançava Bañuls que al final de la jornada i durant la setmana que ve sondejaran la resposta de l’estudiantat a esta primer Fira Orienta-T que s’ha dut a terme hui a Pego per a veure la possibilitat d’organitzar una jornada de portes obertes, «que és el que es fa en altres municipis», de cara a l’edició de 2019.

Així, durant este matí alumnes de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat de l’IES Enric Valor i del col·legi Sant Antoni han tingut l’oportunitat de visitar la Fira Orienta’t. Una fira d’orientació educativa organitzada per les Regidories de Joventut i d’Educació. Un espai on els i les joves estudiants han pogut informar-se i orientar-se sobre les possibilitats acadèmiques i laborals que tenen en les etapes superiors, en un període de la seua vida en què han de començar a definir el seu futur més immediat.

A la Fira Orienta-T se’ls ha posat a l’abast una àmplia oferta formativa, que els oferix tot tipus de ferramentes i consells per tal d’ajudar-los a decidir el seu futur acadèmic i professional. Ràdio Pego ha parlat amb 4 dels joves, estudiants de 4t de la ESO, que este matí ha visitat la Fira Orienta-T. Ens han confessat que alguns, abans de visitar la Fira, ja tenien clar que és el que volien fer, d’altres es trobaven en eixe gran grup de gent que no encara està indecisa i que necessita orientació, ajuda per aclarir idees. Una d’estes estudiants ha explicat a Ràdio Pego que durant la visita a Orienta-T, ha vist molt més clar quin itinerari escollir. En este cas, els quatre opten per cicles formatius. Asseguren que una Fira com Orienta-T servix per a «ajudar a la gent jove que no té clar que fer en un futur, a saber que fer i cap a on anar». Resumint, «esta fira està molt bé perquè ajuda a la gent que està indecisa a decidir el que vol fer».

1342 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!