Pedro Barranco, 4t millor sanitari del món en rescat en accident de trànsit

L’equip de bombers de Gandia, del que forma part, ha pujat posicions en la classificació mundial i se situa 4t. Així mateix, comptem amb el 4t millor cap d’equip i 4t sanitari, de 31 equips competidors.
El campionat del món de rescat en accidents de trànsit en 2013 s’ha celebrat a Clearwaters, Estats Units. Tota una experiència afegida al que suposa participar en el campionat. L’equip de bombers de Gandia tornava a mesurar les seues habilitats a finals d’octubre a l’altra banda de l’oceà. El resultat no desmereix.

Per categories l’equip de bombers de Gandia quedava 3r en maniobra complexa. Hi ha dos víctimes, a l’interior o exterior del vehicle. S’han d’extreure amb un triatge previ. Com a complicació, tenen algun membre atrapat. Cada equip compta amb 30 minuts per a poder realitzar el rescat. El ‘handicap’, que s’havien de desenvolupar en anglés.

En la classificació general, es classificaven quarts. Quart millor equip tècnic del món. Quart millor cap del món, David Malonda. Quart millor sanitari del món, Pedro Barranco. Ho qualificava com a “espectacular”, el sanitari d’Acció Urgent que confessava que “hem tingut el campionat a les nostres mans”, però, reconeixia que les errades mínimes han estat fonamentals per a quedar en eixa posició.


Imatge d’arxiu


Per dalt, els primers classicats d’Anglaterra i Gal•les. En tercera posició quedava l’equip de bombers de Terrassa, també primers del campionat d’Espanya.

El fet que en tercera posició es classificara Terrassa i en quarta Gandia, feia afirmar a Barranco que “som punters en el treball de rescat de trànsit i el maneig de materials de noves tecnologies i som un equip referent mundial”.

La dinàmica dels campionats se’ls dóna cada vegada millor als membres de l’equip de bombers de Gandia i això s’aprecia en l’evolució de les classificacions. Una bona mostra són les classificacions generals dels tres campionats del món de rescat en accidents de trànsit: setens a Austràlia; cinquens a Anglaterra i quarts a Estats Units.

Ara venen uns mesos de descans abans d’enfrascar-se en un altre intens entrenament.

Pedro Barranco no s’oblidava del voluntariat d’Acció Urgent que ha estat pendent dels resultats a tota hora.

956 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!