Salvador Sastre, jardiner municipal, segon classificat en el concurs internacional Les Floralies de Bourg-en-Bresse (França)

Salvador Sastre, ha estat el formador de l’equip de joves de l’EFA La Malvesia, de Llombai, que han participat a la segona edició del Concurs internacional d’aprenents paisatgistes i que han entrat per la porta gran aconseguit el segon lloc i la menció al disseny.
Salvador Sastre és jardiner a l’Ajuntament de Pego. És un home amb inquietuds i fa uns anys va decidir continuar formant-se en allò que li agrada. Va triar un mòdul de tècnic superior en gestió i organització de les empreses agropecuàries a l’EFA ‘La Malvesia’ de Llombai. Un centre de promoció rural, la finalitat principal del qual és la promoció professional, cultural i social del medi agrícola, forestal i rural i de les seues persones, principalment mitjançant accions formatives amb joves i adults, que inclouen el desenvolupament de programes reglats d’ensenyament, així com activitats de formació permanent i ocupacional.

La relació amb l’escola va estar tan satisfactòria que Salvador Sastre continua mantenint un permanent contacte amb el centre. Una bona mostra ha estat la seua participació, com a formador, en l’equip de joves que s’ha presentat al concurs internacional d’aprenents paisatgistes del concurs internacional Les Floralies de Bourg-en-Bresse (França).
Del 8 al 17 de novembre se celebra a Bourg-en-Bresse la 12a edició de Les Floralies, que se celebra cada tres anys i que és la tercera fira de flors més important de França després de la de Nantes i la de Dijon. En 2013 s’ha celebrat, a més, el segon concurs internacional d’aprenents paisatgistes. Un concurs que partix del fet que “la ment creativa dels joves empeny l’ofici de paisatgista cap a l’honor, a través de les composicions efímeres, però també visibles a Les Floralies” i aposta perquè “els aprenents paisatgistes, a través d’un concurs internacional, imaginaran i concebran els més bonics espais”. Es tracta d’ “un homenatge i una posada en valor d’un ofici plural i exigent”. Han participat set equips de Québec, Bèlgica, Espanya (La Malvesia), dos d’Alemanya i dos de França. Tots ells han disposat de 4 dies per adornar una espai de 50m2 sota el lema de la 12a edició de Les Floralies, « Colors tropicals ».

La Malvesia ha apostat amb la seua proposta de jardí, per la llum, segons explicava Salvador Sastre qui també desvelava que cada país podia aportar algun element típic i que ells, com a bons valencians, van triar un caixó de taronges. La idea inicial era dur un taronger en plena producció, però per qüestions de logística es van haver de conformar amb el caixó de taronges, fruit que lluïx sobre la fusta.
La proposta de La Malvesia aconseguia, en el seu primer any de participació, la segona posició i una menció en disseny. Després del resultat i l’experiència, l’organització els ha convidat a tornar a participar en la propera edició del concurs internacional d’aprenents paisatgistes, que se celebrarà d’ací a 3 anys

Destaca Salvador Sastre la filosofia d’este tipus d’exposicions, organitzades per associacions de productors de flors, que arrosseguen més de 150.000 visitants, que poden contemplar dissenys variats i combinacions de flors pràcticament inimaginables.

1022 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!