Participació i transparència, les consignes de la nova Junta Coordinadora de Moros i Cristians

Novetats en el Mig Any 2020 que se celebrarà el 24 i 25 de gener

La presidenta de la Junta Coordinadora de Moros i Cristians de Pego, Núria Gómez, ha estat l’encarregada de presentar este mati al saló de plens de l’Ajuntament, la programació del Mig Any. En la roda de premsa l’han acompanyada l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll, i dos membres de la nova directiva de la Junta Coordinadora: Josep Moll, tresorer i integrant del grup de treball de Comunicació i Transparència, i Maria López, qui forma part del grup de treball de Festes.

Enrique Moll ha destacat que amb la nova Junta Coordinadora comença una «nova era» per a la festa de Moros i Cristians.


Per la seua banda, Núria Gómez Bolufer ha manifestat que l’objectiu principal de la Junta Coordinadora és obrir la festa al poble i atraure la participació tant dels festers, com dels ciutadans en general. Resolucions que parteixen d’un anàlisi que la Junta ha fet de la realitat de la festa i que ha posat de relleu tres problemàtiques: la mancança de coordinació, la mancança de comunicació i de participació internes i una programació d’actes canviant i inestable que, pot ser, siga una de les causes de la presència de cada vegada menys públics en els actes, segons ha indicat la presidenta.

Per a solucionar estes problemàtiques la Junta vol iniciar una etapa en què es treballe per a difondre la festa i es fidelitze el públic, assentant una tradició. El primer pas ha estat crear una Junta de Caps de Filà i tres grups de treball.

Amb la Junta de Caps de Filà i eines de comunicació interna, com una aplicació web de whatsapp, la Junta Coordinadora pretén que tots els membres de les 13 filades mores i cristianes de Pego estiguen al corrent de la informació. I a través d’un butlletí informatiu mensual es divulgarà la història i valors de la festa de Moros i Cristians més antiga de la Marina Alta, la de Pego, que es remunta al 1967. Iniciatives exposades per Josep Moll en la roda de premsa.


Núria Gómez ha assenyalat la importància d’establir una programació i unes dates fixes i estables per tal d’atraure al públic pegolí i d’altres localitats de la comarca. L’objectiu és que la festa isca de les càbiles i es visca amb intensitat als carrers del municipi.

PRESENTACIÓ DEL CAPITÀ AMB UN CONCERT DE MÚSICA FESTERA

En esta línia està la programació del Mig Any, que se celebrarà els dies 24 i 25 de gener. S’iniciarà el divendres 24 amb la presentació del Capità 2020, de la filà Almogàvers, amb una cercavila i un Concert de Música Festera al teatre municipal, a càrrec de l’Agrupació Musical de Pego.

UN DESFILÒDROM PER A XIQUETS I ADULTS

Segons la presidenta de la Junta Coordinadora, una de les prioritats és implicar en les festes als xiquets i xiquetes del poble, així com a les mares i pares i centres educatius, per tal de garantir la continuïtat. És per això que el dissabte 25 de gener es farà a la plaça del Mercat la 1ª Trobada Festera Infantil. Hi haurà tallers de maquillatges, de desfilada, d’escuts i d’espases, i un fotocol i un desfilòdrom per als més menuts, a partir de les onze del matí. I a partir de la una de la vesprada els adults podran prendre la plaça del Mercat per a participar en el Desfilòdrom, arrancades i desfilades populars.

La festa continuarà de vesprada, amb les Arrancades i Entradetes del Mig Any. Les 13 filades eixiran al pas de marxes cristianes, mores i pasdobles festers, des de la plaça del Mercat. Tal com ha indicat Núria Gómez, el recorregut serà circular, i anirà pels carrers del poble buscant passar pel major nombre d’espais públics possible, per tal d’atraure l’atenció dels veïns i veïnes del municipi.

 

1332 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!