Oliva organitza la I jornada sobre fibromiàlgia i la seua realitat

Serà el proper dissabte 17 de febrer, des de les 4 de la vesprada i fins a les 9 de la nit. Inicialment esta jornada s’havia programat al Casal Jove d’Oliva, però degut al gran interès que ha despertat, esta s’ha traslladat al centre polivalent d’Oliva, situat al carrer Antonio Mestre Sanchis, nº41. La finalitat de la jornada és ser un punt de trobada per a donar a conèixer el que realment són la Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica i la Síndrome de Sensibilitat Central i explicar quines són les conseqüències de patir estes malalties, tant en l’àmbit laboral, social i sanitari, com familiar.

Va ser al voltant de l’any 2007 quan a Pego descobríem que una trentena de persones patien Fibromiàlgia i estaven associades a nivell comarcal amb altra gent que patia la mateixa malaltia en l’associació que responia a les inicials AFIMA (Associació de Malalts de Fibromiàlgia de la Marina Alta). Aleshores començava a conèixer-se socialment els símptomes d’esta malaltia que es caracteritza pel dolor crònic generalitzat, que predomina als músculs i els raquis i que també produïx fatiga, trastorn del son, trastorns de l´estat dànim, dificultats datenció, memòria i concentració, principalment. Això era 2007, però la fibromiàlgia va ser classificada i definida com a malaltia el 1989 per l’Organització Mundial de la Salut.

HOJA_INTERIOR_Página_1Des d’aleshores s’ha avançat molt en este camp, però la Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica i la Síndrome de Sensibilitat Central encara no tenen el reconeixement del que gaudixen altres malalties menys inhabilitants. En este context es presenta la jornada de conferències que ha organitzat el departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, en col·laboració amb Afisa, Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica i de Síndrome de Sensibilitat Central de la Safor, dissabte 17 de febrer, des de les 4 de la vesprada i fins a les 9 de la nit.

Inicialment la jornada estava previst que es desenvolupara al Casal Jove d’Oliva, però degut al gran interès que ha despertat, l’organització ha decidit traslladar-la al centre polivalent d’Oliva, situat al carrer Antonio Mestre Sanchis, nº41, un espai amb un major aforament.

La jornada fibromiàlgia i la seua realitat està oberta a totes les associacions, persones afectades, familiars, personal sanitari i professionals de la salut. La finalitat de la mateixa persegueix ser un punt de trobada per a donar a conèixer el que realment són estes malalties i les conseqüències que tenen sobre la persona que les patix, tant en l’àmbit laboral, social i sanitari,com en l’àmbit familiar.

Entre els i les ponents, estes jornades sobre fibromiàlgia comptaran amb dos prestigiosos experts, Antonio Fernández Solà, especialista en medicina interna, expert mundial en sensibilitat central i creador de unitat multidisciplinars de Síndrome de Sensibilitat Central i membre fundador d’EUROMENE, societat europea de fatiga crònica, entre d’altres i Alejandro Rusiñol Mendoza, jurista expert en dret social. Tots dos van participar en el Congrés Europeu de Sensibilitat Central, que va tindre lloc el passat mes de novembre a Barcelona. Fernández Solà i Rusiñol Mendoza parlaran de tot allò relatiu a la malaltia en si, i als aspectes legals per a poder sol·licitar la pensió d’incapacitat i/o el grau de minusvalidesa.

La jornada també comptarà amb la diputada a les Corts i portaveu a la Comissió de Sanitat, Isaura Navarro, que parlarà de les polítiques en matèria sanitària que està fent la conselleria vers esta malaltia.

La Jornada sobre fibromiàlgia i la seua realitat que té lloc a Oliva dissabte, 17 de febrer, es completa amb les intervencions d’Imma Ibiza Cots, regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva, de Luisa Arias, presidenta d’AFISA i de FEDAFI (Federació Nacional amb seu a la Comunitat Valenciana). També serà ponent la doctora Inmaculada Calvo Penadés, cap de secció de la Unitat de Reumatologia Pediàtrica de La Fe i Mari Carmen Lozano Moya, afectada de Sensibilitat Química Múltiple i Síndrome de Fatiga Crònica, qui contarà com va viure l’inici de la seua malaltia davant la societat i la sanitat i com afronta a dia de hui eixa lluita.

Des de l’organització es demana a totes aquelles persones que assistisquen a esta jornada sobre Fibromiàlgia i la seua realitat, que eviten posar-se perfums, atès que les persones malaltes amb Sensibilitat Química Múltiple es poden veure afectades per les olors d’estos productes.

 

1414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!