“El 8 de març les dones parem el món”, amb este lema la Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adherix a la Vaga Feminista i fa una crida a secundar-la

La Xarxa de Dones de la Marina Alta fa una crida a les entitats públiques o privades, a l’administració, a les associacions, a la ciutadania en general perquè faciliten la vaga, i a totes les dones en particular perquè facen vaga. I per això el 8M es demana que les dones pararen el seu consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els estudis, per a demostrar que sense les dones no es produeix, i sense les dones no es reprodueix.

cartell dia dona 2018La Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adhereix al conjunt del Moviment Feminista en la convocatòria de la vaga del 8 de març, integrada en la campanya per la Vaga Internacional de Dones i promoguda per les feministes de diferents països del món. Alhora fa una crida a les entitats públiques o privades, a l’administració, a les associacions, a la ciutadania en general perquè faciliten la vaga, i a totes les dones en particular perquè facen vaga.

El manifest elaborat enguany per la Xarxa de Dones de la Marina Alta assevera que «El 8 de març pararem tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats. Perquè ja n’hi ha prou de dones, xiquets i xiquetes víctimes del terrorisme masclista. Perquè ja n’hi ha prou de la disposició i manipulació dels nostres cossos i de les nostres vides. Perquè no som mercaderies ni objectes al servei de desitjos aliens o del mercat de consum. Perquè no consentim que ser dona siga la principal causa de pobresa, i amb més incidència encara quan es té més de 45 anys, s’és migrant, racialitzada, es té diversitat funcional o una imatge allunyada de la normativitat».

La vaga de dones del 8 de març també s’ha promogut «perquè la precarietat ens porta a ser treballadores a temps parcial, sense haver-ho desitjat, i les més exposades a l’atur, amb pitjors prestacions socials i jubilació. Perquè no volem seguir sent la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries als àmbits de la salut, serveis socials i educació. Perquè els llocs més alts de la política i de les empreses estan copats majoritàriament per homes, són ells qui prenen les decisions, ja prou del sostre de vidre», manifesten des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta.

En eixe manifest que han elaborat per a commemorar el 8 de març, la Xarxa de Dones de la Marina Alta denuncia «l’absència de polítiques que acaben amb els feminicidis. La violència a què se’ns sotmet pel fet de ser dones, una violència que ens amenaça de manera física, verbal, econòmica i moral; que ens viola, que ens sotmet a assetjament, que ens menysvalora, que abusa de nosaltres. Violència social, institucional i sistemàtica». Denuncien «la bretxa salarial entre homes i dones, la precarietat laboral, l’assetjament sexual en el treball, la no conciliació familiar». Denuncien «la bretxa de gènere que no ens permet accedir als llocs que ens corresponen per dret i per mèrits propis». Denuncien «que les nostres germanes procedents d’altres cultures i que viuen en el nostre país no siguin reconegudes com subjectes de ple dret, afegint-se a la seua condició de migrants la de ser dones en una situació de gran vulnerabilitat. Denunciem també l’homofòbia i la transfòbia com una forma més de violència masclista» i fan un crit de ja «Prou de tantes violències i desigualtats!».

Per això convoquen a paralitzar tota la societat des de quatre àmbits el pròxim 8 de març: «Llars, deixem les tasques domèstiques i fem només serveis mínims en la cura i l’atenció familiar; consum; treballs de tot tipus, legals o d’economia submergida, a l’àmbit públic o privat; i estudis».

Així mateix, la Xarxa de Dones de la Marina Alta convoca la ciutadania de la comarca el pròxim divendres, 2 de març, «a la Concentració-Manifestació comarcal que, amb el lema “El 8 de març les dones parem el món”, tindrà inici a les 19,30h. a la Glorieta de Dénia. Serà un bon moment per reivindicar els drets de la dona i parlar de la Vaga Feminista del 8 de Març».

2783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!