Oliva demana a Foment una variant local i es desmarca de la A-38

L’alcaldessa planteja a l’Estat una carretera que rodege la ciutat i exigix que l’AP-7 siga gratuïta mentres s’habilita la via. Foment estudiarà la proposta i contestarà en 15 dies.
Hui hem trobat a la premsa més notícies al voltant de les gestions que està duent a terme el municipi d’Oliva per a agilitzar el desenvolupament de la variant a la N-332 que alleuge el trànsit pel nucli urbà de la localitat veïna.

Els últims passos es van donar dilluns passat quan, l’alcaldessa d’Oliva, Chelo Escrivá, i la regidora Virginia Cotaina van viatjar a Madrid per a trobar-se amb responsables del Ministeri de Foment, mentre la ministra del ram visitava València. La seua reunió estava rodejada de misteri des que la primera edil va anunciar, fa quasi dos setmanes, que proposaria al Govern de l’Estat una alternativa «que guanyaria en viabilitat» al projecte original de la ronda comarcal.

Finalment, la proposta d’Escrivà és un tant egoista ja que consistiria en habilitar una variant només per a Oliva, que rodege la localitat sense tindre en compte a la resta de poblacions. L’alcaldessa va defensar ahir el seu projecte i va dir que en Foment «va agradar molt». A més, l’alcaldessa d’Oliva va assegurar que va acudir a Madrid per a reclamar una «solució per a Oliva, perquè no pot esperar més».

Esta proposta de la popular es desvia de l’original A-38, la variant comarcal que està projectada des de 2008 i que té com a objectiu enllaçar la ronda de Gandia i rodejar els pobles del sud de la Safor fins a arribar a la Marina Alta.

Esta iniciativa ja va patir un revés l’any passat quan, des de Foment es va dir que a causa dels primers retalls -fa uns 18 mesos- no es construiria una autovia sinó una carretera de dos carrils, un per sentit. La mateixa fórmula que es va gastar amb la construcció de la variant d’El Verger i Ondara abans d’entrar en crisi. A la disminució de carrils es van sumar les últimes notícies que van arribar des del Govern central, que asseguraven que molts projectes podrien postergar-se fins al 2024, entre els que figurava la ronda de la Safor.

Tot açò és el que ha generat que Escrivà es desplaçara fins a Madrid. L’alcaldessa tenia molt clar que el projecte inicial, l’autovia de quatre carrils, és inassumible «per a qualsevol administració» i per este motiu va plantejar una ronda només per a la ciutat. «La variant que considerem necessària discorreria des del peatge de l’autopista a Oliva, fins al sud de la població», va relatar. Per tant, el seu projecte rodejaria per complet la localitat per a anar a buscar una altra vegada la vella carretera abans d’arribar al terme de Dénia.

La reunió va tenir lloc amb el director de Carreteres, Jorge Urrecho, i l’assessor de la ministra, Jorge Andreu, que estudiaran el seu plantejament «i en 15 dies donaran un contestació». La subdirecció de carreteres farà un «estudi detallat» del cost i dels termes de la possible obra.

D’altra banda, l’alcaldessa va demanar a Foment la gratuïtat de l’autopista –una demanda que fa anys que sol•liciten grups com Compromís o Esquerra Republicana- al seu pas per Oliva com a mesura d’urgència per a evitar el caos circulatori a la ciutat. Per a tal efecte va parlar amb el subdelegat del Govern d’Autopistes, Miguel Ángel Jiménez, el qual li va demanar també unes setmanes per a estudiar la seua sol•licitud.
746 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!