Exposició de pintura i teatre per a fomentar la igualtat

Eixa és la proposta de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego i la Mancomunitat de Serveis Socials. A més, divendres de 20 a 21h. al programa de Ràdio Pego ‘Trobadors’ que comptarà amb la presència d’Eli Gallardo, Elvira Cambrils i Xaro Pinto es parlarà d’igualtat.

No estem a prop del 8 de març ni del 25 de novembre. No obstant això, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, junt a la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls i la col•laboració de la regidoria de Cultura han projectat dues activitats per promoure la igualtat al si de la societat pegolina.

La primera d’elles es desenvoluparà a partir de demà dijous 26 d’abril a la Casa de Cultura. Es tracta d’una exposició titulada ‘Tirem d’igualtat’, una mostra col•lectiva d’artistes plàstics de Pego que es podrà veure fins el 12 de maig. Majo Puig, educadora social, explicava que el dia de la inauguració, és a dir, demà, a la Casa de Cultura “passarem un curtmetratge entorn a la igualtat i obrirem un xicotet debat sobre el tema”.

Així, la idea que es proposa des d’Igualtat és, “a través de la forma artística”, anar més enllà de l’observació per a entrant en la reflexió sobre el moment actual que viu la igualtat entre homes i dones, entre races, entre classes socials… I és que, argumentava Majo Puig, tot i que “creem que en el 2012 estem molt avançats, pareix ser que no és així”.

La segona activitat ens trasllada a dissabte, 28 d’abril, a les 22h., al Teatre Municipal on, Tarima Teatre representarà l’obra ‘Cava-dret’ que és definida com a “un esperpèntic cabaret”. L’educadora social de la regidoria d’Igualtat explicava que s’ha elegit esta obra de teatre perquè “a banda de tractar el tema de la igualtat de gènere, també tracta la violència, que tots i totes sabem que és una falta d’igualtat i altres temes de la societat en la que vivim”. L’entrada val 3 euros, el que permetia a Majo Puig asseverar que “és un preu per a què ningú tinga excusa de què és molt car”.

Una altra activitat complementària la durà a terme Majo Puig com a col•laboradora d’esta casa, Ràdio Pego, este divendres. Aprofitant el seu programa, ‘Trobadors’, que s’emet els divendres de 20 a 21h. Majo obrirà una taula rodona al voltant de la igualtat. Per a fer-ho ha convidat a Eli Gallardo, qui està realitzant un estudi sobre igualtat entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Pego. Xaro Pinto, coordinadora del departament municipal d’Igualtat i Elvira Cambrils, catedràtica en filosofia”.

Majo Puig, coordinadora d’estes activitats per a sensibilitzar sobre la igualtat, convidava a tots els pegolins i a totes les pegolines sense importar edat o gènere, ja que assegura que “és una feina que hem de fer entre tots i totes”. Afirma Majo que “les generacions actuals hem de treballar perquè les generacions del futur tinguen constància d’esta importància”.

813 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!