Obrint Camí realitza un «experiment social» en el Dia mundial de les persones amb discapacitat

Ha estat a la font de la Plaça de l’Ajuntament. Hi han creat una teranyina envoltant la font en la que hi han deixat fulls en blanc perquè la gent pogués contestar a la pregunta: «Què és per a tu la discapacitat?». L’Associació de persones amb discapacitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls s’ha mostrat molt contenta per la participació de la gent.

Dissabte 3 de desembre, es va commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat. Una celebració que es va iniciar l’any 1992 i que en 2016 s’ha centrat, internacionalment, en promoure els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles necessaris per a aconseguir el futur que voldrien les persones amb discapacitat, i en destacar el paper que duen a terme estos objectius recentment establerts en la construcció d’un futur més inclusiu i igualitari per a les persones amb discapacitats.

15220041_1035679019876773_8213860833243367941_nCoincidint amb esta fita, a Pego, l’Associació Obrint Camí va decidir celebrar el Dia de les persones amb discapacitat realitzant un «experiment social», com han vingut a anomenar la iniciativa. En què va consistir? En teixir una teranyina al voltant de la font de la Plaça de l’Ajuntament amb uns cartells on es plantejava: «Què és per a tu la discapacitat?». I van deixar fulls en blanc perquè la gent pogués deixar la seua resposta.

Per a l’Associació de Persones amb Discapacitat de Pego, l’Atzúbia i Les Valls ha estat una agradable sorpresa comprovar com la gent ha participat activament en la iniciativa perquè, asseguren que, en anar a desmuntar la teranyina, «ens hem trobat amb moltíssimes respostes». Un fet que agraïxen «a tot el poble per la seua generositat i les seues ganes de col·laborar amb qualsevol cosa».

Des d’Obrint Camí han explicat que «esta teranyina no simulava sinó les diferents barreres que les persones amb discapacitat es troben dia a dia per poder desenvolupar una vida “normal”» i han certificat que des de l’associació «seguirem lluitant perquè totes i tots tinguen els mateixos drets, siguen Dis-capacitats o no», perquè, com han pogut comprovar llegint moltes de les respostes rebudes, «la Discapacitat sols està en la nostra ment».

 

1847 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!