Obrint Camí enceta amb força el curs 2013/2014

Ho fa amb dos cites importants: 21 de setembre i 16 de novembre amb un concert solidari i amb una gala commemorativa dels 20 anys de vida de l’associació de persones amb discapacitat de Pego, L’Atzúbia i les Valls. A més, en qüestió de voluntariat Obrint Camí vol donar un pas més i que el voluntariat passe a pels seus usuaris per a tenir un punt més de motivació.
Amb l’inici del mes de setembre les agendes per al que queda d’any i per iniciar un nou curs comencen a estar clares. Almenys ho va estant, cada vegada més, per a Obrint Camí, una associació que iniciarà esta nova etapa continuant amb la celebració dels seus 20 anys de vida a Pego. Dos dates estan marcades en roig a l’agenda de 2013.

L’associació de persones amb discapacitat a Pego, L’Atzúbia i les Valls ja té compromés el 21 de setembre per la vesprada. A les 19.00h., ha organitzat a la Casa del Poble un concert solidari amb dos grups pegolins, un de novell i l’altre de consolidat, Smoking Soul’s i Lilit i Dionís. Raquel Nadal, coordinadora del voluntariat d’Obrint Camí, destacava que l’hora és la millor perquè tots els usuaris de l’associació puguen acudir. A més, avançava que serà en acústic, el que facilita l’hora triada.

L’altra data marcada en roig al calendari és la del 16 de novembre on Obrint Camí ha previst una gala commemorativa dels 20 anys de vida de l’associació. En paraules de Raquel Nadal un esdeveniment “per a agrair a tota la gent que ha passat per l’associació durant els 20 anys”.

De segur que Obrint Camí este estiu ha descansat molt i ha carregat les bateries per a poder afrontar la tardor que tenen preparada amb molta energia. Raquel Nadal confirma que “és molta feina però trobem que s’ha de fer i com comptem amb un bon voluntariat” estan segur que podran amb tot.

La coordinadora del voluntariat d’Obrint Camí, comentava que la seua estratègia per a continuar sumant més gent a este projecte és mantenir activa l’associació fent activitats contínues, fent que Obrint Camí estiga present en la vida del poble. Un altre secret és cuidar el voluntariat perquè, explicava Raquel Nadal, el que fan són grups de voluntaris i, per exemple, en els joves que només poden dedicar part dels dissabtes, es turnen eixos grups, “una manera de no esgotar el voluntariat”, en les seues paraules.

Per a enguany Raquel Nadal té com a objectiu que siguen els voluntaris i les voluntàries d’Obrint Camí els qui passen a pels usuaris; que no siguen els familiars els qui els hagen d’acompanyar al centre. La finalitat: augmentar no només el nombre de voluntaris, sinó també el d’usuaris motivant-los i facilitant-los, a ells i elles, i als seus familiars, l’assistència als diferents tallers o eixides.

Possibles usuaris o voluntaris poden dirigir-se a Obrint Camí si estan interessats en apropar-se a l’associació per diverses vies: presencialment al carrer Llavador nº5, on està la seu, per correu electrònic (obrintcamipego@gmail.com), per facebook o comentant-ho a qualsevol persona de l’associació.

Raquel Nadal destacava d’Obrint Camí la seua activitat. Assegurava que des de fa 2 anys les activitats que proposa són molt diverses perquè tot el món hi puga participar. Un bon exemple és la falla que enguany han realitzat i que, pel seu èxit han convingut tornar a repetir l’experiència l’any que ve, desitjant que tinga el mateix èxit o similar. La coordinadora del voluntariat d’Obrint Camí concloïa que l’associació ha esdevingut per a ella “com una gran família i allò important és que la gent ho entenga així, no com una obligació”.
756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!