Obert el període per a demanar la sol•licitud de pagament únic

Aquesta sol•licitud única inclou ajudes a l´olivar, primes ramaderes, ajudes agroambientals i herbacis, principalment. El termini per a demanar-la és fins el 16 de març i es tramitarà en l´Oficina Comarcal d´Agricultura, Pesca i Alimentació, al carrer St Eloi, nº6. És convenient sol•licitar torn per tal d´evitar esperes innecessàries.

Aproximadament des de principis dels anys 90 la sol•licitud d´ajuda única en agricultura, és vigent al territori valencià i a tot l´estat espanyol. Fins a l´any passat mateix, els possibles beneficiaris de les ajudes han estat avisats a través de cartes individualitzades dels terminis i dels passos a seguir per a poder sol•licitar l´ajuda única. Enguany, però, aquest avís previ ha desaparegut. És per això que Ràdio Pego agafa el testimoni per a difondre la informació i avisar a totes aquelles persones interessades que fins al 16 de març tenen de temps per a passar per OCAPA a sol•licitar l´ajuda única.

L´Oficina Comarcal d´Agricultura, Pesca i Alimentació, té com a objectiu acostar l´administració a l´agricultor i al ramader proporcionant-li informació i facilitant-li les gestions necessàries per a accedir a serveis i ajudes existents, com és aquest cas concret del que parlem. Per a agilitzar aquesta tasca des d´OCAPA demanen als sol•licitants que el més convenient és que telefonen al 96 557 18 80 per tal de demanar torn i evitar així esperes innecessàries. L´horari d´atenció al públic és pel matí de dilluns a divendres de 9´00 a 14´00. De vesprada les seues oficines, al primer pis del carrer Sant Eloi nº6, estan obertes dimarts i dijous de 17´00 a 19´00 hores.

La Sol•licitud d´ajuda Única l´hauran de realitzar els titulars de les explotacions agràries per tal d´obtenir els pagaments per a superfícies destinades a determinats cultius com són, majoritàriament en aquesta zona l´olivar, els herbacis (on entra l´arròs), les primes ramaderes, els fruïts de corfa, els cirerers o els agroambientals, entre d´altres. El càlcul per a determinar cada import particular depèn de la referència anterior, és per això que no hi ha una mitja per a saber l´import aproximat que pot percebre cada agricultor i ramader.

Recordem que la data màxima per a demanar aquesta ajuda única és fins el 16 de març a OCAPA i que el millor és demanar torn al telèfon 96 557 18 80.


642 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!