L´enterro de la sardina posa el punt i final a Carnestoltes

Milers de persones acomiaden a En Carnal en el soterrament més alegre que es viurà al 2007. Un gran ambient, ganes de passar-ho d’allò més bé i un dolor que molts intentaven superar de diferents maneres. El temps va acompanyar i la festa va finalitzar amb l’espectacular correfoc de Xarxa Teatre. El carnestoltes de 2007 ja és història. La Pinyata o enterro de la sardina va posar el punt i final a les festes pegolines més popular a tota la comunitat. A partir de les 12.00 hores de la nit, la Plaça del Mercat s’anava omplint de colles i amics que es preparaven per a desfilar la seua pena pel carrers del poble. Al Pla de la Font, on acabava la desfilada, s’esperava l’arribada de la comitiva amb molt bon ambient. Tot apuntava a què l’aire deixaria enguany que es fera el correfoc.

Sempre que hi ha una festa multitudinària hi ha gent que treballa, no sols a les barres. Acció Urgent, la Policia Local i els bombers de la comarca van donar una vegada més mostres de la seua professionalitat. Ràdio Pego va parlar en un dels bombers, que mirava amb certa enveja la festa que estava iniciant-se. La nit es preveia tranquil•la.

Endiumenjats de rigorós negre i amb molta imaginació la gent buscava diferents formes d’intentar superar la mort de la sardina. No obstant, hi havia alguns i algunes molt afectats, que quasi ni podien parlar pel dolor que els consumia. Altres en canvi, tenien pensat no anar enguany a cap soterrament que no siga el viscut el passat dissabte, i per això tractaren de gaudir al màxim. Fóra com fóra, les diferents agrupacions musicals de la localitat acompanyaven cada colla i els acompanyaven en el seu dolor o la seua alegria, tornant-se a convertir-se en protagonistes vitals de la festa.

Entre uns i altres, la nit de Pinyata va mostrar una vegada més l’enginy dels pegolins i les pegolines, la seua vessant més imaginativa i festera. Un gran ambient per a una nit de metàfora on la diversió, l’amistat i el bon humor va prendre, un any més, els carrers de Pego abans de donar pas al correfoc de Xarxa Teatre, que va omplir de llum i color els carrers que envolten el Pla de La Font i va esbargir l´olor a pólvora i la música que tota bona festa necessita per a donar el toc màgic a la nit.

725 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!