Excursió a … l’infern de les vespes

El senderista evacuat del Barranc de l’Infern en helicòpter abandona l’hospital i torna a Alemanya. L’home assegura que va patir unes 100 picadures de vespes que van posar en perill la seua vida.

L’hospital comarcal de la Marina Alta, a Dénia, va donar l’alta ahir al ciutadà alemany que havia hagut de ser evacuat en helicòpter el dilluns del Barranc de l’Infern, a La Vall de Laguar, després de ser víctima d’un atac massiu de vespes quan practicava el senderisme en una de les rutes més famoses de muntanya de la Marina Alta. El tractament preventiu que va rebre en el lloc dels fets després d’avisar als serveis d’emergència va ser vital per a evitar mals majors.

La reacció a les picadures va poder ser detinguda en les primeres cures que se li van practicar, per la qual cosa el pacient no va requerir ni tan sols ser ingressat en planta i en el matí d’ahir va eixir pel seu propi peu de l’hospital amb destí a Calp, on romania de vacances en els últims dies.

Gràcies a què va poder ser rescatat en helicòpter i ser tractat amb promptitud abans de traslladar-lo a La Pedrera, el ciutadà alemany no va patir conseqüències més importants. No obstant, van negar que l’home patira al•lèrgia a la picadura de la vespa. D’haver sigut així, «no ho haguera contat» .

Tot i això, el tractament preventiu que va rebre en els primers moments després de ser evacuat va poder tallar i minimitzar els efectes de les picadures, i ahir mateix va abandonar l’hospital després de ser-li receptats antiestamínics. El cas d’este ciutadà alemany recorda a un altre, més rocambolesc, succeït al maig del 2004 al Montgó. Un ciclista va ser atacat per un nombrós grup d’abelles i un conductor va detindre el seu cotxe per a auxiliar-lo. El ciclista va pujar al vehicle i, deixant al conductor en la cuneta, se’n va anar directe al Centre de Salut de Xàbia. El propietari del cotxe va patir també nombroses picadures i l’amargor de veure com el ciclista s´emportava el seu vehicle. Hores després, els dos protagonistes de la història coincidien en el centre de salut.

728 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!