La sanitat comarcal a la UVI

L’edifici del Centre d’Especialitats de Dénia està en ruïnes i cal enderrocar-lo per a fer-ne un nou. Mentres la Conselleria augmenta el nombre de barracons a La Pedrera davant el col•lapse que pateix el centre. La Conselleria de Sanitat ha declarat en situació de ruïna total l’edifici del Centre d’Especialitats del carrer Marqués de Campo de Dénia, per la qual cosa cal derruir-lo i fer-ne un nou. Este centre acollia, a més de les consultes mèdiques, les oficines de la delegació de l’Institut Nacional de la Seguretat Social i va haver de ser precintat i tancat al públic i treballadors al juliol del 2006 a causa de l’aparició de clavills i altres danys.

Ara, huit mesos després, els informes realitzats per Sanitat i un laboratori acreditat per la Conselleria d’Infraestructures han revelat que l´ ‘‘estructura principal ha patit danys importants i irreparables”. En els estudis realitzats s’assenyala que s´ha observat que els edificis veïnals i l’entorn del Centre d’Especialitats també han patit la propagació de clavills, per la qual cosa va ser necessari apuntalar l’interior de l’edifici per a evitar un ‘‘esfondrament espontani”.

Els informes conclouen que el tipus de fonamentació de l’edifici és totalment inadequada per a suportar els canvis patits en el sòl, a causa de l’augment de construccions noves en la zona. Per tot això, l’Administració autonòmica no recomana ni una millora del terrenys, ni l´execució de fonamentacions especials davall de l’immoble, perquè això suposa ‘‘un cost molt superior a l’enfonsament total de l’edifici i la seua posterior construcció”.

L’objectiu del Consell és integrar en eixe nou centre l’Atenció Primària, l’Especialitzada i Urgències, per a evitar desplaçaments innecessaris a l’hospital comarcal de La Pedrera que va ser construït fa més de 20 anys i que està saturat. Les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) no enganyen: 101.608 habitants hi havia el 1986 a la Marina Alta, mentre que a 1 de gener de 2006 la xifra s’havia incrementat en més 80.000 habitants; en concret 182.073. A més s´hauria d´afegir la població que es troba de vacances i la que treballa habitualment a la comarca però no està empadronada.

Precisament ahir es treballava a La Pedrera per a augmentar el nombre de barracons instal•lats davant el col•lapse que pateix el centre. De fet, els sindicats denuncien que la conselleria pretén passar consulta a pacients en els mòduls que s’habiliten en la part posterior del centre. Més de 20 prefabricades circumden ja el complex

El propi director de l’hospital, Ignacio López Benito, hauria confirmat a la Junta de Personal, en una reunió celebrada la passada setmana, la intenció d’ubicar en els barracons 6 consultes polivalents d’atenció especialitzada, segons va assegurar ahir el president de la Junta de Personal, Artur Royo. Així doncs, la imatge de barracons a la Marina Alta ja no està sols associada a l’educació pública, ja que la sanitat pública també requereix d’aquestes instalacions provisionals per a poder atendre als ciutadans.


783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!