Núria Gómez: “Els actes del Mig Any són per a tot el poble i estan tots convidats a participar-hi”

La Junta Coordinadora dels Moros i Cristians de Pego enfila ja la recta final cap al Mig Any. Febrer de 2020 va ser l’última vegada que es va celebrar aquesta festa a Pego perquè al mes de març arribà un malson en forma de pandèmia que ens va deixar sense les festes i celebracions durant dos anys. Tres ja en el cas del Mig Any. En aquell 2020 la Junta Coordinadora presidida per Núria Gómez va posar en marxa un nou projecte per tal d’obrir la festa a tot el poble i de posar en valor la tradició, la música, els oficis… en definitiva, tot el que envolta els Moros i Cristians al llarg de la seua història.

De tot això hem parlat amb la presidenta, qui s’ha mostrat il·lusionada davant d’un any en el qual per fi es podrà plasmar tot el que suposa aquest projecte renovador:

La Junta Coordinadora treballa colze amb colze amb l’Ajuntament de Pego a l’hora d’organitzar els actes, concretament amb la regidoria de Festes, que ostenta l’alcalde, Enrique Moll.

Cal recordar que el programa del Mig Any s’obrirà divendres amb un acte especial, a les huit i mitja al teatre municipal, on s’estrenarà l’adiovisual “La Renaixença de la Festa”, que compta amb la col·laboració dels 13 caps de filà i el Capità 2020-2023, Vicent Miralles Bèrnia.

En finalitzar es donarà pas al concert de l’Agrupació Musical de Pego, un recital comentat amb intenció pedagògica. Les mantenidores explicaran al públic assistent les característiques de cada peça, així com la idiosincràsia de les composicions de la música festera i la seua història.

El dissabte a les 11 del matí, a la plaça del Mercat hi haurà tallers participatius per als més menuts i les més menudes, on podran confeccionar-se escuts, espases i pintar-se la cara per preparar-se per a la batalla. D’altra banda, s’obrirà el desfilòdrom per a poder marxar a ritme de pasdoble, marxes mores i cristianes i assajar a fer de caps d’esquadra i figures vàries per desfilar. Així des de les 11 fins les 13 hores tot estarà pensat per a fer gaudir la xicalla i les famílies.

A partir de la una els adults prendran el relleu en els desfilòdrom, a ritme de música festera. Tot acompanyat per una barra popular a càrrec de la pre-capitana del 2024, la filà Al-Hagamba Muza. La plaça del Mercat i el desfilòdrom estaran en marxa fins a les tres de la vesprada.

La programació es reprendrà amb les entradetes, a les set des de la plaça del Mercat, i a les huit des del pla de la Font. El bàndol moro desfilarà primer, amb la filà capitana, Almogàvers, al cap.

806 Visites
Hola!!