Comencen els treballs per a la creació d’un aparcament a l’antic centre de salut de Pego

Segons ha informat l’Ajuntament, s’ha iniciat ja la demolició de l’antic edifici, la qual cosa ha facilitat que es puga apreciar l’estructura original de l’immoble. L’objectiu del projecte és mantindre aquesta antiga coberta, instal·lada en els anys 60 per a albergar, temporalment, el mercat municipal. Com ha indicat l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, “va ser una mesura circumstancial, perquè s’estava treballant en les instal·lacions que anaven a allotjar el mercat municipal, on es troba actualment”.

Continuant amb les obres, en un pas següent retirarà el fibrociment utilitzat per a la construcció de l’edifici, es faran treballs de millora i recuperació de la coberta original, així com la conservació dels murals de finals dels 60; i es procedirà a realitzar la instal·lació elèctrica i hídrica.

Cal recordar que es tracta d’un projecte per a crear un aparcament que té un pressupost de 299.533,06 euros que eixiran de les arques municipals.

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha explicat que “Amb aquesta obra es busca habilitar l’espai per a fins a 24 vehicles, dos d’aquestes places per a usuaris amb mobilitat reduïda”, També ha dit que amb això es pretén “donar solució al problema de falta d’aparcament en aquesta zona del municipi”.

El futur aparcament va ser, antany, un safareig, inaugurat l’any 1927, “en el 66 es va construir la infraestructura per al mercat, un sostre sustentat per pilars, bàsicament per a resguardar-se de la pluja i el sol”, comenta Almela. Sobre aquesta infraestructura es va edificar, anys més tard, entre 1981 i 1983, l’edifici que encara es manté en peus i que va servir durant anys com a centre de salut.

La regidora d’Urbanisme recorda que “des de l’any 1999, quan es va construir el nou edifici enfront del Passeig Michel, aquest ha servit com a magatzem i espai per a algunes associacions; entitats que seran reubicades en altres dependències municipals”. Castellà considera l’obra necessària perquè “augmentarà el nombre de places d’aparcament en la zona, una demanda dels veïns i veïnes de fa anys”.

 

57 Visites
Hola!!