La Xarxa Esportiva comarcal edita una Guia d’Hàbits Saludables i actualitza el catàleg Enforma’t

Per un costat, la Xarxa Esportiva ha anunciat hui l’edició d’una Guia d’Hàbits Saludables, basada en consells i bones pràctiques per a totes les franges d’edat de la població. La Marina Alta té una de les esperances de vida en nàixer més altes del territori valencià, segons l’Informe de l’Observatori València de Salut de 2018). Aquesta tendència requereix un abordatge i uns recursos especials per a assolir que aquesta major esperança de vida vaja acompanyada d’una qualitat de vida, funcionalitat i salut, i en cas necessari, que la deterioració es retarde el màxim possible. Per a conservar, i fins i tot, recuperar la salut, la pràctica d’activitat física regular, el manteniment d’un òptim estat nutricional al llarg de tota la vida, així com un bon descans són imprescindibles.

El propòsit d’aquesta guiade la Xarxa Esportiva Marina Alta és conscienciar a tota la població de la importància de tindre bons hàbits de vida i donar recursos perquè en el seu dia a dia puguen avançar cap a una millora de la salut.

Avui en dia es parla dels programes d’activitat físic-esportiva com a tractament no farmacològic (Pedersen & Saltin, 2015), perquè ningú dubta del valor preventiu i els beneficis de l’exercici regular i ben pautat sobre la majoria de malalties prevalents de les societats desenvolupades, amb independència de la necessitat de rehabilitació o tractament específic. (Blasco-Lafarga, 2022; Pedersen & Saltin, 2015).

La present guia inclou un Recull de conceptes sobre l’exercici físic; un qüestionari d’autovaloració; recomanacions d’activitat física en el dia a dia; d’exercici físic i esport en el temps lliure; recomanacions d’activitats físiques, sedentarisme i temps de pantalla segons les franges d’edat, inclòs l’etapa d’embaràs i postpart. Parla de l’alimentació saludable; de la importància del descans, la respiració i la relaxació. I té un decàleg de consells per a una bona salut.

Aquesta guia es pot trobar, en format descarregable, en el web de la MACMA www.macma.org, dins l’apartat d’Esports.

D’altra banda, la Xarxa Esportiva de la Marina Alta ha anunciat aquesta setmana la publicació del catàleg Enforma’t, un projecte comarcal amb caràcter vertebrador, destinat a professionals i regidories d’esports.

El catàleg Enforma’t, iniciativa posada en marxa al 2022, és un document viu, donat que és actualitzat contínuament per tal de recollir tota l’oferta de professionals que ofereixen serveis esportius a km 0. L’objectiu és posar en contacte a la ciutadania i les entitats públiques i privades amb els i les professionals d’aquest àmbit.

Aquest projecte va dirigit a autònoms, associacions o empreses de la Marina Alta que ofereixen algun d’aquests serveis: tallers o cursos esportius, activitats esportives al medi natural, monitoratge esportiu, entrenament personal, organització de campaments esportius, servei de fisioteràpia, nutrició esportiva, servei de socorrisme, psicologia esportiva o podologia, entre altres. Les empreses i autònoms que vulguen formar part poden donar-se d’alta dins de l’apartat d’Esports del web de la MACMA.

 

501 Visites
Hola!!