Nova estafa: un fals inspector d’Hisenda estafa a agricultors jubilats

Els suposats estafadors li traslladen a l’agricultor jubilat que no hauria de treballar donada la seua situació personal, ja que suposa un frau a la Seguretat Social i, a canvi de no denunciar, els demana una quantitat de diners determinada.
Els estafadors arriben també al camp. En este cas, l’estafa s’ha detectat a la Ribera. La Unió de Llauradors i la Policia Local d’ Algemesí han alertat d’una nova modalitat d’estafa que va dirigida a agricultors jubilats que treballen en els seus camps. Els estafadors acudixen a zones agrícoles de la comarca i es fan passar per inspectors d’Hisenda. Els suposats estafadors li traslladen a l’agricultor, normalment persones jubilades, que no haurien de treballar donada la seua situació personal, ja que suposa un frau a la Seguretat Social.

Amb este pretext, li indiquen a continuació que, abans de denunciar-lo amb una multa major, és preferible concloure l’assumpte en el moment pagant-los la quantia econòmica que li sol•liciten. L’organització agrària ha explicat que estos fets van ocórrer fa una setmana i mitja, per exemple, a Algemesí on «els estafadors han volgut traure diners a agricultors jubilats».

«La forma d’actuar d’estos presumptes estafadors és molt senzilla. S’acosten al camp quan veuen una persona major treballant en ell i li diuen que no ho pot fer perquè està ja jubilada. Per a arreglar-ho li demanen diners a canvi de no sancionar-lo», han assenyalat.

Segons La Unió, un agricultor d’Algemesí «sí que va caure en la trampa i li va donar al fals inspector d’Hisenda tot el que portava en eixos moments en la butxaca, uns cinc euros». La Unió ha informat els agricultors de la Ribera d’esta estafa en tota regla i els ha demanat que quan tinguen constància d’un cas d’este tipus vagen a denunciar immediatament els fets als policies locals o a la Guàrdia Civil del seu municipi.

Així mateix, La Unió ha volgut tranquil•litzar els agricultors jubilats i els ha explicat que poden treballar en un camp de la seua propietat sempre que els seus rendiments nets no superen els 9.034 euros anuals o també treballar en el d’una altra persona amb diversos condicionants. Cal recordar que el pagament en metàl•lic de multes no es contempla en este tipus de situacions.
721 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!