Nou web per a commemorar el que hauria estat l’inici de la festa de Moros i Cristians

El dijous, 25 de juny, hauria començat la festa de Moros i Cristians 2020 de no haver sigut per la crisi sanitària originada pel coronavirus, que ha obligat a suspendre totes les festes previstes des de març.


Coincidint amb el que hauria sigut el primer dia de festa, la Junta Coordinadora de Moros i Cristians de Pego ha obert el seu nou web anomenat www.morosicristianspego.com. També ha llançat una campanya participativa per a crear un Fons documental gràfic de la Festa, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.


La Junta destacà ahir en nota de premsa que els Moros i Cristians de Pego tenen per primera vegada en la seua història una pàgina web pròpia per a la promoció de la Festa, però també amb una clara intenció interna de reivindicació de la cultura, la música i la història pròpia del col·lectiu. Per això mateix la pàgina es nodreix amb el patrimoni musical de la vila, filmacions o fotografies antigues.


En consonància a la reconstrucció i reivindicació de la Festa pegolina i la seua memòria, la Junta de Moros i Cristians, junt amb l’Arxiu Municipal, han llançat també aquesta setmana una campanya baix el títol #Fons Fotogràfic Fester de Pego, en la qual es convida a participar a tota la ciutadania, compilant els records de tot un poble a través de les festes.


El fons documental pretén ser un referent dins la Festa per a salvaguardar la seua història recent. Es demana la col·laboració de la gent que dispose de material gràfic i audiovisual, que pot enviar un correu electrònic, tant a l’Arxiu Municipal com als Moros i Cristians de Pego per a informar-se sobre el procediment de digitalització per a formar part del Fons Fotogràfic Fester de Pego. El correu de la junta és ffmicpego@gmail.com i el de l’arxiu és arxiumunicipal@pego.org


A canvi de les seues col·laboracions, l’Arxiu i la Junta es comprometen a digitalitzar i a facilitar a les persones que aporten la documentació una còpia en bona resolució per al seu gaudiment.


L’arxiver, Joan Miquel Almela, espera que aquesta campanya permeta “crear una base de dades sòlida i conjunta entre les dues entitats per tal de poder realitzar la difusió i/o possibles futures publicacions de memorials sobre les festes de Pego”. I, a més, ha apuntat la necessitat de treballar i contextualitzar les fotografies ja existents a través de la col·laboració dels més veterans de la Festa.


D’altra banda, la Junta ha volgut traslladar tots els seus ànims als festers i festeres i també recordar un missatge de responsabilitat, tot explicant que “enguany toca actuar en conseqüència per l’anul·lació de les festes i amb molta sensatesa, solidaritat i responsabilitat». Des de la Junta s’afirma que «Cal reivindicar que l’any que ve les celebracions valdran el doble i tornarem a omplir els carrers del poble, però enguany ens toca quedar-nos a casa”. 

876 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!