Les Unitat de Prevenció Comunitària en conductes Addictives llancen la campanya Contagia’t de Prevenció

Hui, 26 de juny de 2020, es commemora el “Dia Internacional de lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues”. Aquest dia se celebra a proposta de l’ONU amb l’objectiu de reforçar l’acció i la cooperació per a aconseguir una societat lliure del consum de drogues. És una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant el treball de les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana. Les UPCCA són actius clau de la salut local, al costat de les famílies, les escoles i les comunitats en la lluita contra les addiccions.


Pego compta amb una d’aquestes unitats, que participa al costat de les diferents UPCCAS de la Comunitat Valenciana, en la campanya “Contagia’t de prevenció”, per tal d’informar la ciutadania de manera clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.


La campanya Contagia’t de Prevenció, inclou un vídeo realitzat de manera conjunta i amb un missatge unívoc: Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “previndre el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència.”

Aquestes unitats desenvolupen una intensa i variada labor en els àmbits educatiu, sanitari, social i comunitari des de diferents perfils professionals i a diferents nivells de prevenció, desenvolupant i coordinant plans municipals o mancomunats de drogues, i altres actuacions de manera transversal. Sempre amb un nexe comú: reduir o evitar l’ús i/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables.


La campanya de l’ONU d’aquest any 2020, es desenvolupa sota el lema “MILLOR CONEIXEMENT PER A UNA MILLOR CURA”, fent referència al fet que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia, un inconvenient per a poder tallar el problema.

En aquest sentit, totes les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana recolzen plenament la commemoració d’aquest dia i apliquen de manera real i efectiva el lema de l’ONU seleccionat per a enguany; realitzant l’esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.

 

1053 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!