7 mesos i 16 dies de presó per a l’administradora de “Monte Pego, S. A.” per no executar les obres d’urbanització

L’Ajuntament de Pego ha informat en nota de premsa sobre la Sentència 97/2020, de 17 de juny, del Jutjat Penal núm. 3 de Benidorm, que condemna a l’administradora de “Monte Pego, S. A.”, com a autora d’un delicte continuat de desobediència a l’autoritat. El tribunal ha decretat una pena de set mesos i setze dies de presó i pagar les costes en què ha incorregut l’Ajuntament en el procés judicial. Aquesta sentència és susceptible de recurs d’apel·lació.

El dictamen, com s’assenyala des de l’Ajuntament de Pego, ve a ratificar el que ja s’havia determinat per la via contenciós-administrativa, i és que les obres d’urbanització en el Sector Monte Pego són d’exclusiva responsabilitat de “Monte Pego, S. A.”.


El consistori pegolí porta exigint a l’empresa que finalitze aquestes obres i les entregue al municipi des de l’any 2005. En el seu comunicat, recorda el llarg camí recorregut fins a la sentència del Jutjat Penal num. 3 de Benidorm. “
En 1974 es va aprovar la principal normativa per a la urbanització del que, en el seu moment, seria el Sector Monte Pego. Aqueixa normativa es va modificar amb el Pla General i, de nou, en 2002. D’acord amb tota la normativa d’aplicació les obres d’urbanització havien d’entregar-se per “Monte Pego, S.A.”, en 2004. Però l’empresa no va oferir les obres pel que l’Ajuntament de Pego, en 2005, va iniciar les actuacions perquè realitzara el lliurament de les obres d’urbanització. “Monte Pego, S.A.”, lluny de cooperar amb l’Ajuntament, va iniciar una àmplia bateria de plets, sostenint que les obres d’urbanització estaven acabades, entregades i que la responsabilitat del seu estat era de l’Ajuntament. La qüestió va quedar totalment resolta en dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en les quals, entre altres coses, queda clar que les obres d’urbanització no estan acabades, que les obres executades són propietat de “Monte Pego, S.A.” i que a aquesta empresa li correspon el seu manteniment.

A fi de conéixer l’estat de les obres d’urbanització i poder exigir, amb tota precisió, a “Monte Pego, S. A.” l’execució de les obres pendents i el manteniment de les existents, en 2005 l’Ajuntament va requerir a aquesta empresa que presentara la documentació tècnica necessària per a conéixer les obres executades per la promotora. Lluny de col·laborar amb l’Ajuntament, cada vegada que l’Ajuntament li recordava l’obligació de presentar la documentació, “Monte Pego, S. A.” iniciava un plet que, sistemàticament, anava perdent. Des de 2005 fins a 2015 no es va produir ni un sol acte de l’empresa promotora tendent a solucionar el problema. Naturalment aquesta situació no és sostenible i l’Ajuntament va posar els fets en coneixement dels Tribunals que s’han pronunciat en la Sentència 97/2020, de 17 de juny, del Jutjat Penal núm. 3 de Benidorm, que condemna a l’Administradora de “Monte Pego, S. A.”, com a autora d’un delicte continuat de desobediència a l’autoritat, a una pena de set mesos i setze dies de presó i a pagar les costes en què ha incorregut l’Ajuntament. La Sentència és susceptible de recurs d’apel·lació.
Però, “Monte Pego, S.A.”, lluny de cooperar amb l’Ajuntament, va iniciar una àmplia bateria de plets, sostenint que les obres d’urbanització estaven finalitzades i entregades i que, per tant, corresponia a l’Ajuntament el manteniment de la urbanització”.

833 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!