La Sanguinelli destacà en el pregó de l’Orgull que el col·lectiu no deixarà de reivindicar els seus drets

La plaça de l’Ajuntament siguè ahir l’escenari de l’acte de commemoració del Dia de l’Orgull organitzat per Visibles-Col·lectiu LGTBI + Pego, en col·laboració amb la regidoria d’igualtat. La plaça i l’edifici consistorial van ser decorats amb els colors de la bandera LGTBI per a l’ocasió. S’havia convocat una concentració, a la que van assistir unes setanta persones, amb mascareta i guardant les distàncies, tal com s’havia demanat des de l’organització.

Des del balcó de l’Ajuntament, La Sanguinelli, com a pregonera, el president de l’associació Visibles, Sergi Morera i la regidora d’Igualtat, Merche Bolta, parlaren de tot el que s’ha aconseguit amb la reivindicació dels drets del col·lectiu, i del que queda encara per fer en un temps en què s’ha de continuar amb la lluita perquè lgtbi fòbia és recolzada i promoguda per l’extrema dreta.

Tots ells coincidiren en assenyalar que la commemoració del Dia de l’Orgull encara és necessària, tal com apuntà la regidora, Merche Bolta.


Aquest va ser el primer acte públic del president de Visibles, Sergi Morera, qui va agrair la tasca que desenvolupa tot el grup de treball de l’associació. Sergi es va remuntar a l’origen del Dia de l’Orgull, que va sels disturbis que van tindre lloc en els Estats Units en el mes de setembre de 1969, després que el 28 de juny es fera una batuda policial contra el col·lectiu gay en un bar d’Stonewall.


El president de Visibles LGTBI + Pego defensà el dret de tots els éssers humans d’estimar a qui vulguen, sentit i finalitat de la celebració del dia de l’Orgull arreu del món.


En últim lloc intervingué La Sanguinelli, qui va destacar també el caràcter reivindicatiu del Dia de l’Orgull.


La pregonera comentà que en els últims anys s’ha donat passos importants i positius, com el matrimoni entre persones del mateix sexe. Però, va dir, cal estar alerta davant el sorgiment de noves formacions polítiques d’ultradreta que fan gala de la seua lgtbi fòbia. La Sanguinelli es mostrà esperançadora perquè el col·lectiu no donarà cap pas enrere.

El pregó va finalitzar amb l’actuació de La Sanguinelli, que va interpretar la seua cançó titulada Transformación, en la qual defensa la llibertat de cada persona d’acomplir els seus somnis i ser com vulga ser. I també es va procedir a encendre l’enllumenat de la façana de l’Ajuntament, amb els colors de la bandera LGTBI.

En declaracions a Ràdio Pego, La Sanguinelli explicà cóm va ser la cosa per a fer de pregonera en l’Orgull a Pego.

1249 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!