Nou impuls al projecte de reintroducció de l’àguila pescadora

La Generalitat, la Fundació Iberdrola i la Fundació Migres han renovat el conveni pel qual es du a terme el projecte per a la reintroducció de l’àguila pescadora (Pandion haliaetus) a la Comunitat Valenciana, iniciat l’any 2022 al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.

Amb el nou conveni -que té un pressupost de 100.000 euros- es pretén traslladar a Espanya 20 pollets d’aquesta au rapaç des d’Escòcia per a la seua reintroducció a la Comunitat Valenciana, on es va declarar extinta, igual que a la resta de la península Ibèrica, en 1983. Aquests exemplars s’uniran a la dotzena que ja van ser traslladats des del seu lloc d’origen gràcies a un acord amb la Roy Dennis Wildlife Foundation.

L’objectiu d’aquest projecte és alliberar un centenar de rapinyaires al llarg dels pròxims cinc anys amb el suport de països donants d’exemplars d’aquesta espècie com Noruega, Suècia o el Regne Unit.

El director general del Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, ha destacat que l’àguila pescadora “és una espècie d’un atractiu indubtable la recuperació de la qual en la conca mediterrània està sent tot un èxit gràcies a la col·laboració dels poders públics amb entitats com la Fundació Iberdrola a la qual cal agrair el seu compromís amb la biodiversitat”.

167 Visites
Hola!!