Nou enfrontament entre Compromís i Socialistes Pego pel camp de golf

El PAI del camp de golf  continua suscitant polèmica. Esta vegada, Compromís per Pego ha obert la veda amb un comunicat de premsa en què assegura que l’ajuntament ha deixat que l’expedient de caducitat del PAI-Pego-Golf caduque. Des de l’equip de govern, Socialistes Pego ha contestat a aquest comunicat amb un altre, en què afirmen que en expirar l’expedient de caducitat del PAI, ja s’ha obert un altre amb la mateixa finalitat. I recorden a Compromís que el projecte va ser aprovat en el seu moment pel Bloc i PSPV-PSOE.

Compromís per Pego denuncia en el seu escrit que l’equip de govern ha deixat expirar l’expedient amb el qual s’havia de determinar que el PAI Pego-Golf ja està caducat. Àngel Oltra, regidor del grup municipal de Compromís per Pego ha explicat que el pla està legalment caducat perquè es va aprovar en 2013 amb la condició que començara un any després. I aquestes circumstàncies les van plantejar ja en el plenari del mes de novembre de 2018 per a demanar que s’iniciara l’expedient de caducitat del PAI.


L’agrupació valencianista afirma que “per a caducar el projecte del Pego-Golf l’Ajuntament de Pego es va autoimposar un termini de tres mesos, emparant-se en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, un termini que va acabar el mes de gener passat”, sense que s’haguera finalitzat el procediment per a caducar el projecte.

Oltra ha indicat que aquestes circumstàncies no se li han comunicat al seu partit fins al divendres passat, dia 12, fins i tot, quan Compromís per Pego és part implicada en el procediment..

Compromís acusa al Govern Municipal de no haver volgut mai caducar el projecte del Pego-Golf perquè, segons els valencianistes, és «l’únic projecte de ‘futur’ que presenten els partits del govern eleccions rere eleccions”.


L’agrupació afirma en el seu escrit que des del seu punt de vista “el govern municipal del PSOE ha estat esgotant terminis del procés de caducitat del projecte Pego-Golf fins a incomplir-los. I ha estat allargant els temps per a comunicar la informació a les parts interessades”.

Compromís considera que «l’equip de govern continua mantenint la falsa esperança d’un model caduc» perquè «s’ha demostrat insostenible». I afegeix que “la manera d’actuar del govern municipal respon a l’objectiu de crear l’aparença de que tenen un model de poble, un model que, segons Compromís, van prometent des d’abans del 2013 i que hui en dia encara no s’ha materialitzat”.

Àngel Oltra ha recalcat que Compromís seguirà exigint la caducitat del Projecte del Pego-Golf.


ELS SOCIALISTES ACUSEN A COMPROMÍS DE NO DIR TOTA LA VERITAT

La resposta del PSPV-PSOE a Compromís s’ha produït aquest matí. I és un comunicat que comença afirmant que: «El debat sobre el model territorial i urbanístic de cada municipi es habitual en els Ajuntaments. En 2005 es produí el debat sobre el PAI Pego-Golf. L’opinió dels socialistes de Pego era i es favorable a la seua execució. La principal raó es molt senzilla: no podem continuar pensant que tot el nostre sòl rústic dedicat en gran part de la nostra historia a l’agricultura tornarà a ser productiu com abans». En l’escrit es recorda que la situació de l’agricultura no és bona actualment i, diuen els socialistes, «per això la diversificació ens fa ser més forts per a poder afrontar el futur i els canvis molt millor».

D’altra banda, assenyala el comunicat, que “el camp de golf, que ocuparà menys del 10% del sòl rústic amb un elevat percentatge d’abandonament de terrenys en aquesta zona, assegura que una part important de l’actuació urbanística no serà dedicada al cement i tindrà un sistema de reciclatge d’aigua».


Segons l’escrit, l’opinió de Compromís, quan era el Bloc, era la mateixa que la dels socialistes i, recorden, «fruit de l’acord es va aprovar el PAI. Les raons per a sostindre i defendre eixa opinió consten en les seues intervencions al Ple municipal. Sense el Bloc, ara Compromís, no haguera tingut cap viabilitat el PAI».


El grup socialista assegura que “és lícit canviar d’opinió”, però creuen que “en el debat públic cal explicar-ho”. Segons el comunicat, “l’explicació del canvi d’opinió, que no de la nova opinió, està pendent per part d’eixa força política”. Els socialistes creuen que “el poble de Pego té dret a eixa explicació que, fins a la data de hui, no s’ha produït”.


A més, a més, els socialistes acusen a Compromís de “no ajustar-se a la veritat en les informacions que recentment ha publicat, perquè no han dit que en caducar un expedient s’ha obert ja un altre amb la mateixa finalitat”.

El PSPV-PSOE reconeix que l’expedient s’ha declarat caducat,” perquè ha excedit el temps per a resoldre-ho”. I diuen que “això és una garantia establida per la Llei”. I, també, manifesta el comunicat socialista, “la notificació de cloenda d’un expedient i la d’obertura del nou ha estat a disposició dels grup municipal de Compromís, abans el Bloc, des de prou abans de l’emissió de la seua nota de premsa”.


També aclareixen els socialistes que no tenen “cap inconvenient en explicar el motiu de la durada de l’expedient que s’ha declarat caducat: que respon a l’intent de obtindre mes dades, perquè la decisió municipal fora més justa i més ajustada als interessos municipals. Els mateixos interessos que expressà el Bloc, ara Compromís, a l’hora d’aprovar el PAI”.


I per a finalitzar, els socialistes afirmen que tenen clar quin futur volen i per això “treballem dia a dia. Volem un futur on tinguem diversificació en l’economia, on sigam capaços de cuidar i millorar junts el nostre poble i treballar per a que la nostra gent tinga feina i un futur millor”.

1362 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!