Nou enfrontament entre Compromís i Socialistes Pego, en esta ocasió per l’acord dels pressupostos 2021

Aquest matí Compromís a fet públic un comunicat per a manifestar la seua decepció “per l’incompliment d’alguns punts” de l’acord que signaren a principis de 2021 amb Socialistes Pego per tal que els pressupostos municipals isqueren endavant. Un incompliment que Compromís atribueix “a la mala gestió i falta d’interès” dels socialistes. Tot i així, els valencianistes es mostren satisfets perquè les seues propostes incloses en l’acord dels pressupostos han obtingut els resultats esperats.


El document que signaren els socialistes i Compromís incloïa com a inversions un Pla d’Ocupació Local, la peatonalització del nucli històric del poble i un pla de desenvolupament agrari al municipi. I, per a vigilar el compliment dels compromisos es creà una comissió de seguiment que havia de reunir-se cada tres mesos.


Compromís denuncia que la peatonalització del centre urbà “no s’ha dut a terme en 2021 tal com s’havia acordat”, i que la comissió de seguiment no s’ha reunit en el tercer i quart trimestre de 2021 tot i que Compromís ha demanat que es convocara estes reunions.


Per a la portaveu, Anna Sastre, el compliment parcial de l’acord “demostra l’escassa capacitat de gestió d’este equip de govern i la poca lleialtat amb les forces de l’oposició en el compliment del compromisos adquirits”. I ha afegit que “De fet, estem a gener i encara no ens han presentat els pressupostos municipals de 2022”.


La coalició posa damunt la taula, en el seu comunicat, que no s’ha executat les obres de peatonalització del centre històric durant l’any 2021, perquè, d’haver estat així “les pegolines i pegolins haurien pogut gaudir d’uns carrers lliures de trànsit durant el Nadal”, ha apuntat Anna Sastre, qui considera, que això hauria repercutit positivament al comerç i restauració de la zona.


La resposta dels socialistes a este punt ha arribat per part de la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, qui ha desmentit a Compromís afirmant que el projecte està ja en marxa i que Compromís desconeix el funcionament de l’Administració Pública.


Anna Sastre ha contestat a les afirmacions de la regidora.


Castellha ha parlat també de les reunions de la comissió de seguiment que no s’ha fet.


Per a Anna Sastre, les juntes de portaveus i comissions no susbtitueixen al seguiment de l’acord signat amb els socialistes.


Continuant amb el comunicat, des del grup municipal de Compromís es feliciten “pels resultats obtinguts del Pla d’Ocupació, en el qual s’han contractat 25 persones, de les quals 9 són dones. Es tracta de persones en risc d’exclusió o dificultats d’integració en el mercat laboral que han tingut una oportunitat d’obtenir una experiència laboral”. Per a Sastre “Un 36% de les persones contractades han sigut dones, gràcies a la clàusula de gènere que Compromís va negociar en el plec de condicions del Pla. Tot i ser millorable, és una bona xifra tenint en compte l’alta masculinització dels treballs que s’oferia”.


Quant al pla de desenvolupament agrari, Compromís diu que tot i que no és el que s’esperaven, però reconeix que s’està donant “passos en el sentit de dibuixar un futur al nostre camp amb la col·laboració de l’Ajuntament amb Coopego, que està treballant en un pla europeu per una agricultura més verda i de qualitat”.


Des de l’equip de govern, Laura Castellà els recorda que els projectes de l’acord dels pressupostos de 2021 no són tan sols de Compromís.


La portaveu valencianista ha fet també puntualitzacions a estes afirmacions.

I, a més, a més, ha dit que la intenció de Compromís amb la seua denúncia de l’incompliment d’alguns punts de l’acord és «un toc d’atenció» als socialistes als qui recorden que governen en minoria.

932 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!