Música, focs artificials, gastronomia i més, per les festes de Pego del 23 al 30 de juny

Aquesta setmana hem entrat ja de ple en les Festes de Pego, una celebració que, per segon any consecutiu, estan marcades per la pandèmia del coronavirus.


El programa d’activitats, batejades com a simbòliques, ha estat organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Pego i la Junta Coordinadora de Moros i Cristians. Es tracta, principalment, d’actes de caire cultural i artístic que fugen de les aglomeracions. Hem parlat al respecte amb l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll.


La música és l’eix fonamental de la programació, tal com detalla l’alcalde. A més dels concerts organitzats dins dels actes simbòlics de les festes de Moros i Cristians, hi ha altres actuacions musicals i no faltaran els focs d’artifici.


Segons el calendari programat, el dijous, dia 24 tindrà lloc l’acte de presentació dels Gegants de la Vila, a les set i mitja de la vesprada al passeig Cervantes, amb un concert de música medieval tradicional valenciana. Els gegants estaran exposats públicament del divendres al diumenge a la plaça de l’Ajuntament de Pego.


El concert de l’Agrupació Musical de Pego serà el divendres, dia 25, a les huit i mitja de la vesprada, també al passeig Cervantes. Per als concerts que hi haurà els dies 24 i 25 cal recollir invitacions a la Casa de Cultura, que estaran disponibles fins a demà dimecres.


El programa d’activitats de Moros i Cristians es tancarà el diumenge, dia 27, amb l’acte de lliurament de premis del Concurs Escolar de Cartell, que tindrà lloc a les 12 hores.


Però, abans, el dissabte 26, hi haurà una activitat anomenada “La fira en bicicleta”, organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego i el Club Ciclista Pego i les Valls que aprofitarà l’ocasió per a presentar-se en societat. L’activitat, que forma part dels actes de les Festes Patronals, està prevista per al dissabte a les 10 del matí a l’Espai Veïnal i inclou, entre d’altres, un taller de manteniment de bicicletes, una exposició de bicis i una gimcana.

 

Així, la festa continua el dia 29, dimarts pròxim, quan es farà al passeig Cervantes el concert de La Clandestina, a les huit de la vesprada. I el dia del patró, el 30 de juny, al voltant de les 13 hores, després de la missa de l’Ecce Homo (a les 11:30 h), com ha indicat Enrique Moll, hi haurà mascletà, i a partir de la mitjanit es dispararà el castell de focs artificials.

D’altra banda, de manera paral·lela a les festes discorreran les X Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Bomba i Bombó de Pego. 13 bars i restaurants participen enguany en la desena edició d’aquestes jornades que han canviat de data per les restriccions imposades per a fer front a la pandèmia. Així, enguany les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Bomba i Bombó de Pego es fan del 23 al 30 de juny, convertint-se en un complement ideal de les festes. La intenció és que qui visite Pego durant aquesta setmana per a gaudir dels actes programats puga aprofitar per a tastar els plats que ofereixen els establiments participants.

Que són: Aranbea, L’Om, Rafel, Casino, Daniel, Zorrilla, Nou Trinquet, El Moss, Coopego, La Placeta, Ca Briones, Ca Merescal i Patxi.

Tots ells ofereixen menús i plats a diari elaborats amb els arrossos bomba i bombó, els quals aniran compartint a través de les seues xarxes socials. També l’Ajuntament de Pego i Creama oferiran tota la informació a través dels seus web i xarxes.

 

1194 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!