Moviments polítics a Pego

D´una banda, els independents s’integren en el PP de cara a les eleccions, amb Maite Ferrándiz i Fernando Gil al capdavant de la candidatura. D´altra, Ciutadans de Pego, un nou partit en l´esfera política del municipi es va registrar en el Ministeri de l’Interior el passat 28 de febrer. Després de mesos de rumors ahir el Partit Popular de Pego va confirmar que s’ha fusionat amb Iniciativa Independent de cara a les eleccions locals. El president local, Fernando Gil, va desvelar al diari Las Provincias, els cinc primers llocs de la candidatura popular que inclouen tres regidores del partit fundat per Carlos Pascual. La dona de l’exalcalde, Maite Ferrándiz, ha estat (només falta confirmació oficial) triada per a lluitar per l’alcaldia sota les sigles del PP mentres que el mateix Gil es presenta com a número dos del partit. Els altres tres noms principals de la candidatura són Ana Ortolà (Iniciativa Independent), Eduardo Siscar (actual edil d’Urbanisme pel PP) i Xaro Martínez (I.I.)

El president del PP pegolí va afirmar, al mateix diari, que la candidatura ja compta amb el vist-i-plau del comité electoral municipal i només queda que siga refrendada en breu per la direcció provincial, amb els que, asseguren, ja han negociat i tenen bones expectatives perquè done el seu vist-i-plau.

Qui no apareix en la llista del PP és l’actual alcalde pegolí, el popular Carmelo Ortolà. “Oficialment no sé res”, va assegurar Ortolà, qui va afirmar estar a l’espera que la direcció provincial li comunique que no és el seu candidat. L’alcalde no va voler pronunciar-se sobre la possibilitat de fundar un partit independent per a concórrer a les eleccions de Pego. “No em val la rumorologia ni assabentar-me pels mitjans de comunicació. Fins què el PP no em descarte oficialment, jo em dec al meu partit”, va insistir.

No obstant, el primer edil va deixar caure que ell és la “cap visible de molts militants del partit” que creuen en els valors democràtics i opinen que la integració dels Independents de Carlos Pascual “significarà la destrucció del PP a Pego com ja ha ocorregut altres dos vegades”. Per això, la setmana pròxima este sector del PP pegolí, que supera el centenar de persones, té previst reunir-se per a analitzar la situació i decidir per consens “què hem de fer”.

Malgrat tot, sembla ser que per a les properes eleccions Pego comptarà amb una nova nova formació política, «Ciutadans de Pego » (CTPG). Serà la quarta força política que concorrerà a les eleccions de maig a Pego junt amb PP, PSOE i Bloc ja que els independents afins a l’exalcalde, Carlos Pascual, es fusionaran en una sola llista amb els populars. El nou partit, sota les sigles CTPG, està registrat en el Ministeri de l’Interior des del passat 28 de febrer i tot apunta que aglutinarà al sector descontent amb l’actual executiva local del PP i pròxim a l’alcalde, l’encara popular Carmelo Ortolà.

Per la seua banda, el portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils, va assegurar ahir que la candidatura de Maite Ferrándiz respon a una «estratègia del PP en benefici del president de la diputació per a revalidar el seu lloc enfront del compromís de mantindre la democràcia a Pego» . Per a Cambrils, ara hi ha dos reptes «molt importants per a les forces democràtiques i progressistes de la comarca» . D’una banda, «que els ciutadans vagen a votar per a evitar que les persones que governen siguen les mateixes que han generat problemes econòmics, socials i judicials» . I, en segon lloc, «és un desafiament per a Compromís pel País Valencià perquè el Bloc es convertix en l’opció política que pot canviar el color de la diputació».

Finalment, per la seua banda, la candidata del PSOE, Ana Aparisi, va assenyalar ahir que «els que abans es tiraven els trastos al cap i ara es casen» , alguna cosa que per als socialistes és «incomprensible» . Aparisi va recordar que no fa tants anys el PP no volia saber res de Carlos Pascual i ara tornen a unir-se. «No hi ha qui els entenga». No obstant, els socialistes creuen que tots els pegolins estan preparats per a discernir «qui està preparat per a governar i qui no».


586 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!