Més de 20 projectes per a millorar l´abastiment i l´estalvi d´aigua a Pego

Alguns dels projectes realitzats per la Regidoria d´Aigua de l´Ajuntament de Pego han estat la renovació de la xarxa en una dotzena de carrers i la instal•lació del sistema automàtic de telecomandament i telecontrol de la xarxa. La regidoria d’Aigua de l’Ajuntament de Pego, que dirigeix el nacionalista Pau Folqués, vol informar a la població amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua que ha executat en l’actual legislatura més d’una vintena de projectes encaminats a millorar l’abastiment de la població i l’estalvi d’aigua a Pego.

Els treballs han estat dirigits a distintes actuacions i han comptat amb el recolzament econòmic de la Diputació i de la Conselleria. Al respecte destaquen els canvis de diversos quilòmetres de canonades per a renovar la xarxa, que no havia estat canviada des de feia molts anys i així, poder reduir el nombre de fugues. En aquest sentit, des de l’empresa concessionària de l’aigua potable, Aquagest Levante, S.A. s’ha substituït la xarxa d’abastiment als carrers Mar i Jaume I, Sant Rafael, Primer Example (Carrers Major, Ramón i Cajal, Sant Antoni de Pàdua, Sant Eloi, Puríssima, Sants Metges).

A més, s’ha instal•lat gran part de l’Anell Perimetral de la xarxa de
transport d´aigua potable al voltant del casc urbà. Igualment, s’han instal•lat reductors de pressió per al casc antic a Verdales i Plaça Metge Almela i es col•labora activament en la renovació del projecte de les “Cinc places”.

Així mateix, s’han dut a terme diverses tasques encaminades a millorar l’abastiment de la població com ara la legalització de dos pous municipals dels que s’estava estraent aigua per a ús d’abastiment local i que, fins ara no
s’havia fet; també s´ha de tenir en compte l´aforo als nous pous de Racó de Boja i la construcció de dos nous dipòsits a la partida Ambra de capacitat total de 5.500 m³.

La modernització de la infrastructura hídrica també ha estat important per a contribuir a la qualitat del servei. Al respecte s’ha instal•lat una nova impulsió de pou a dipòsits de fundició dúctil de 300 mm i s’han renovat les bombes del pou d’aigua potable a la carretera d´Oliva.

Per altra banda, s’ha posat el sistema automàtic de telecomandament i telecontrol de la xarxa d’abastiment.

Actualment, estan executant-se altres projectes com el Pla Director de Subministrament d’Aigua Potable per a Pego, la Sectorització de la xarxa, l´elaboració de GIS (sistema d´informació geogràfica) i l’actualització planimètrica de la xarxa d’abastiment d’aigua potable.

La inversió de la Conselleria va permetre ampliar l’estació depuradora del municipi de Pego vist el gran increment que està sofrint i sofrirà la població amb els diferents projectes urbanístics.


584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!