“Les drogues a debat”

Sota aquest títol ahir a la vesprada el psiquiatra de la Unitat de Toxicomania de l´Hospital de Sant Joan, Bartolomé Pérez, va abordar el problema de la drogodependència i la seua prevenció. Aquesta activitat s´emmarca dins el I Pla Provincial de Drogodependència de la Diputació d´Alacant i reforça la tasca de prevenció que s´està duent a terme des de la Mancomunitat de Pego, l´Atzúvia i Les Valls. Ahir a poqueta nit a la Casa de Cultura, sota el títol «Les Drogues a debat» es va abordar el problema de les drogodependències. La conferència, impartida pel psiquiatra de la Unitat de Toxicomania de l’Hospital de Sant Joan, Bartomeu Pérez, va estar organitzada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego i la Diputació d’Alacant i s´emmarca dins del primer Pla Provincial de Drogodependències que du a terme la diputació per a conscienciar i prevenir sobre el problema social i de salut de les drogues. El col•loqui va versar sobre els aspectes generals per a la prevenció del consum de drogues, sobretot entre els més joves.

Pel que fa a l’actuació local, esta conferència s’engloba dins de la política de prevenció que està desenvolupant el departament de Serveis Socials que presta de manera contínua el servei d’informació, assessorament i orientació amb seu l´antic centre de salut al carrer Llavador. L´horari d´atenció d´aquest servei és de 9 a 1 del migdia.

La dada més cridanera que va oferir el conferenciant va ser l’elevat consum entre els joves d’entre 14 i els 18 anys de cannabis i cocaïna. D’altra banda, l’ús abusiu de l’alcohol va en augment (és la tercera causa de mortalitat entre els adults) i, no obstant, la percepció de la gravetat que suposa el seu consum no cala en la societat.598 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!