“Acosta´t al territori”

És el lema del programa de Terra de Retrobament que pretén la creació d´una xarxa d´escoles acollidores per a l´intercanvi d´escolars i que vindria a acomplir els objectius que es van proposar en la signatura de la Carta de Pego. Un grup de representants de la CAPPEV i representants dels ajuntaments que col•laboren al si de la Fundació, entre les persones desplaçades també es troba la tècnica d´Educació de l´Ajuntament de Pego, Roser Carrió. El cap de setmana passat un grup format per representants de la CAPPEV, representants de la Federacio de les Escoles Valencianes, els ensenyats de les escoles de la Marina Alta i els representants dels ajuntaments que col•laboren en la Fundació Terra de Retrobament, un total de 26 persones, entre les que es trobava la tècnica d´Educació de l´Ajuntament de Pego, Roser Carrió, es van desplaçar fins a les Illes Balears per a celebrar una reunió amb representants del Govern Insular per a llançar, junt a la Fundació Baleària i dins el projecte de Terra de Retrobament, una iniciativa d´intercanvi escolar.

Les escoles collidores són la base per a dur a terme el programa “Acosta´t al territori”, una xarxa d´intercanvi cultural, educatiu i lingüístic, entre d´altres coses. Els centres d´acollida estarien disposats a acollir i gestionar tota l´estada d´un grup d´alumnes de les escoles mallorquines que hi participen, comptant amb el recolzament financer i organitzatiu dels ajuntaments. De moment, ja hi ha 13 escoles de la Marina Alta que han manifestat interès per a ser escola collidora.

Entre els objectius principals del programa “Acosta´t al territori” està potenciar el coneixement, la comprensió i el respecte per la localitat visitada, les seues gents i els seus costums, la seua història i els seus recursos. Fomentar la convivència entre els grups d´alumnes que comparteixen les activitats, així com, l´acceptació i el respecte per les diferències lingüístiques i culturals. Crear hàbits d´apreciació i respecte pel patrimoni i el Medi Ambient, així com suscitar en els alumnes una actitud d´aprenentatge permanent tant dins com fora de l´aula. Però aquest projecte, assegura el regidor de turisme, el nacionalista Joan Carles Cambrils és molt més ambiciós perquè pretén es puga incloure en els projectes curriculars de centres.

L´ajuntament de Pego està intentant dur a terme l´intercanvi amb l´ajuntament d´Inca, un dels pobles que forma part del projecte Terra de Retrobament. Inca es troba a la part septentrional de la comarca coneguda com el Raiguer, a Mallorca, al peu de la serra de Tramuntana i enmig d´uns dels eixos de comunicació més importants de l´illa, entre Palma i Alcúdia.


577 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!