Mor en accident laboral l’exregidor d’El Verger, el pegolí, Martí Guixot Sendra

La missa serà esta vesprada a les 19 hores a l’església d’El Verger i el soterrament es durà a terme al cementiri d’Els Poblets. Nascut a Pego, Martí Guixot Sendra fa molts anys que es va mudar a El Verger. Va ser regidor independent a la localitat i actualment era el Coordinador del CDL de la Marina Alta. Va morir diumenge quan intentava reparar un contenidor soterrat a Benidorm, on treballava subcontractat per la concessionària del servei d’arreplegada de residus urbans. CCOO i UGT han demanat a la Fiscalia una investigació sobre les circumstàncies de l’accident mortal.
Martí Guixot Sendra va nàixer a Pego fa 51 anys, va morir diumenge a Benidorm en un accident de treball. Esta vesprada, a les 19 hores, l’església d’El Verger li donarà l’últim adéu. Cap a les 20 hores serà soterrat a Els Poblets.Foto:Las Provincias


Martí Guixot Sendra fa molts anys que residia al Verger. De fet, va ser regidor per Iniciativa Independent allí durant la passada legislatura. Actualment coordinava un nou projecte polític al Verger i a la comarca, Centre Democràtic Liberal (CDL). La seua mort ha commocionat el poble veí i els seus companys de partit, també des de Pego ploren la seua mort.

Els seus amics pegolins i també companys de partit, com el representant del CDL a Pego, Rafael Mendías, destaquen que Martí era “el contacte, era el que perdia el dia, era el motor, el que anava ací, anava allà i a qualsevol lloc” i asseguren que notaran la seua pèrdua.

Apunten els que el coneixent que durant el seu mandat al capdavant de Festes al Verger va promoure la festa de Moros i Cristians, va consolidar el Mercat Medieval o va promocionar la creació del rastrell dels diumenges al polígon d’El Verger.

Martí Guixot Sendra era un dels polítics més actius del CDL. S’estava movent per tots els pobles de la comarca per a tractar de muntar agrupacions. El cas més proper el tenim a Pego. Els seus companys definien la seua inquietud i el seu compromís polític com a una manera de lluitar “per a poder treballar” pel poble. Asseguren que el CDL té com a objectiu trencar “el pacte” que hi ha entre els dos grans partits, “PP i PSOE”, “desequilibrar el bipartidisme per a què el que tu opines es puga fer”.

Ens explicaven els membres del CDL pegolí que el projecte acabava d’encetar-se. Fa dos mesos que van realitzar el I Congrés del CDL a Benidorm. Així que Martí, seu coordinador a la Marina Alta, deixa el projecte quan este “encara estava coent-se”.

Martí perdia la vida diumenge mentre realitzava el seu treball com a mecànic de l’Empresa Euromedios Sercom, subcontractada per la concessionària de la recollida del fem, FCC. L’accident laboral va tenir lloc quan intentava reparar un contenidor soterrat que tenia una avaria en el sistema hidràulic dels dipòsits. Passades les 17 hores la plataforma es va desplomar sobre el seu cos.

Els dos sindicats majoritaris, CC OO i UGT, van exigir ahir una investigació a fons per a aclarir les causes de la mort. Ambdós sindicats van coincidir ahir a assenyalar que el mortal sinistre es podria haver evitat d’haver-se activat els protocols de seguretat, un fet que ara tractarà d’aclarir la investigació oberta per la Policia Judicial i la Inspecció de Treball.

A falta de conéixer les causes que van produir este tràgic accident, Comissions Obreres va anunciar que portarà l’accident mortal del treballador a la Fiscalia de Delictes Laborals de l’Audiència d’Alacant “perquè òbriga diligències i depure les responsabilitats penals que pogueren derivar-se”, segons Javier Pérez, representant de Salut Laboral de CC OO de l’Alacantí i Les Marines. La denúncia va dirigida contra l’Ajuntament, la concessionària principal -en este cas FCC- i la subcontracta, la mercantil Euromedios de Benidorm.

Per la seua banda, UGT de l’Alacantí-Les Marines, a través del seu secretari de Relacions Institucionals, Francisco Ruiz, també va exigir l’obertura d’una investigació per a aclarir el mortal sinistre laboral. “La preceptiva investigació de l’accident, establirà les causes del mateix, així com les mesures preventives que el podrien haver evitat”, asseguren en un comunicat.
783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!