El ple de la Macma aposta per ampliar l’ideari i les competències de l‘entitat

El representants dels municipis de la Marina Alta valoren el potencial de la Mancomunitat Cultural com a eix de difusió del territori comarcal. Aposten per treballar transversalment per a refermar la solidesa i el futur de la Macma.
A punt d’acomplir-se un any des del llançament de la nova web de la Macma, des de l’equip tècnic de la Mancomunitat s’ha volgut fer una valoració sobre alguns dels aspectes que el recull mensual d’informació cultural ve experimentant en els darrers exercicis i que precisament subratllen l’increment del nombre d’activitats relacionades amb el territori comarcal com a escenari: rutes de senderisme, visites guiades i moltes altres activitats de caire turístic –coordinades i desenvolupades pels departaments de Turisme dels ajuntaments de la comarca– han vist incrementat el seu ritme de programació, tot evidenciant la creixent acceptació d’aquestes activitats caracteritzades per la seua empremta cultural i de promoció dels nostres municipis i espais naturals.

En aquesta línia, el president de la Macma, Antoni Joan Bertomeu, ha reconegut la importància de totes aquestes activitats per al conjunt global de la comarca, valorant així mateix el paper fonamental de la Mancomunitat Cultural pel que fa a la difusió de totes aquestes cites que agermanen la cultura amb la promoció turística. Bertomeu, així com la resta dels representants polítics que conformen l’organisme, ha assenyalat que la Macma és una plataforma idònia per canalitzar les propostes que des dels ajuntaments de la Marina Alta es projecten i que parteixen d’àmbits distints tals com el medi ambient o els esports, entre d’altres, però que coincideixen en el mateix afany de dinamització de la comarca.

Molts d’aquests aspectes es debateren el passat dimecres 26 de juny a l’Ajuntament de Benissa, on tingué lloc la sessió plenària extraordinària de la Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta, coincident amb l’arribada del període estival. Dins del repàs dels punts importants del plenari destacaren les futures accions a realitzar per l’organisme. És en aquest punt on els regidors i alcaldes reunits coincidiren a assenyalar la possibilitat d’ampliar l’objecte i competències de la Macma per tal d’incrementar l’espectre d’actuacions de l’entitat. Aquesta és una visió compartida per tots els representants dels municipis que integren la Mancomunitat Cultural, els quals reconegueren la idoneïtat del seu perfil a l’hora de cohesionar la marca de la Marina Alta. Si més no, la perspectiva dels representants municipals coincidí en la valoració d’aquest mateix potencial. En aquest sentit, Pepa Font, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, considerà que la Macma “ha de ser l’instrument per abanderar la comarca, l’instrument des del qual llançar la marca de la Marina Alta” mentre que Juan Bautista Rosselló, alcalde de Benissa i diputat de Cultura, parlà en la seua intervenció de com “el turisme, la cultura i els esports es relacionen contínuament”, motius pels quals s’hauria de posar en valor la riquesa dels projectes culturals compartits.

En línies generals, els representants municipals subratllaren l’escaiença de posar en comú tots aquests punts de vista per tal de desenvolupar noves vies de treball que puguen contribuir a delimitar un nou perfil per a la Mancomunitat Cultural. Segons el criteri dels integrants de l’ens, caldria apostar per la Macma com a eix de difusió de la comarca i el seu territori. De fet, l’entitat ja està treballant actualment en aquesta línia d’abast transversal tot i que al proper plenari previst per a octubre tornaran a debatre’s aquests nous enfocaments destinats a refermar la solidesa i futur de la Macma.
618 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!