Moció institucional del Dia Internacional de la Dona

El ple aprovà ahir una moció conjunta, presentada i signada per tots els partits de la Corporació Municipal, pel Dia Internacional de la Dona.


Un text al qual donà lectura la regidora d’Igualtat, Merche Bolta, i en què s’afirma que «el 8 de març, esdevé una data clau en les agendes i els calendaris, una data que es marca com una fita a la història pels drets aconseguits, recuperats, però també una data per recordar que encara hi ha molt de camí per recórrer».


En la moció es recorda els fets pels quals se celebra el Dia Internacional de la Dona el 8 de març de cada any. Als Estatus Units, el 8 de març de 1908, vora 130 treballadores d’una fàbrica tèxtil de Nova York es declaraven en vaga per tal de reivindicar unes condicions laborals simples i justes: aconseguir la jornada laboral de 10 hores, la igualtat salarial, temps per la lactància, així com una millora de les condicions higièniques en les que treballaven. Arran d’aquesta demanda, l’amo de la empresa, ordenà tancar les portes de la fàbrica i provocar un incendi, abrasant així a totes les dones que hi havia dins.


A més, en aquest text conjunt es fa una repassada de fets que posen de relleu les desigualtats a nivell laboral i social, com són el sostre de vidre, l’escletxa salarial o els micromasclismes.


Amb la moció, l’Ajuntament de Pego es compromet a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i en el pressupost a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat a través de plans d’igualtat, tant per a la ciutadania com per a les plantilles municipals, i donar-ne compte periòdicament al ple. I altres acords que va detallar la regidora d’Igualtat.

L’Ajuntament es compromet també a «demanar al Govern espanyol la ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball per a la dignificació del treball a la llar i les cures. I a encoratjar a la resta de les institucions a seguir treballant per la igualtat i en avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere».

Els grups municipals manifesten en la moció «la importància del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació. Així com la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació. A més, el consistori es compromet a aplicar-lo i a actuar d’acord amb les seues propostes.

Acords que, des de l’oposició, es va demanar que no quedaren en l’oblit. I per Compromís, la portaveu Anna Sastre va remarcar que l’escletxa salarial és encara més gran a la Comunitat Valenciana.

Per últim, intervingué l’alcalde, Enrique Moll qui agraí els gest de Compromís de recordar a Maria Cambrils i criticà la postura dels partits que ataquen al feminisme.

1469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!