Mobilitzacions a la Marina Alta sota el lema ‘Dignitat, pa, treball i habitatge’

9 col•lectius de la comarca convoquen a concentrar-se el 30 d’abril, a les 12h., davant el Servef de Dénia i a manifestar-se l’1 de maig, també des de les 12h., pels carrers de la capital comarcal davant les diferents situacions de precarietat en educació, sanitat, serveis socials, dependència, atur i condicions laborals, habitatge o de la reforma de l’administració local.
Quan parlem d’economia ens podem referir a les dades macroeconòmiques, normalment les xifres que presenten estaments com el Govern, la Comissió Europea o el Fons Monetari Internacional i després està la microeconomia, la que podríem dir és la d’anar per casa. La percepció d’estes dues economies, a hores d’ara, encara divergix. Els petits canvis que es perceben a la macroeconomia no es traslladen a l’economia real. I això fa que ens arriben notícies com el de l’Informe de l’Oficina Estadística Europea (Eurostat) indicant que el País Valencià té un taxa d’atur del 28.6%. La mitjana europea és del 10,8%, el que significa que el territori valencià quasi triplica eixa mitjana.

Este és un exemple de la situació que es viu amb les successives retallades o ajustos de pressupost per tal d’intentar adreçar la situació financera de l’estat espanyol. A la Marina Alta, el passat 12 d’abril la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca es va manifestar a Dénia sota el lema ‘Dignitat, pa, treball i habitatge’ perquè, expressaven, “ens trobem en una situació d’excepció social. No hi ha treball, i el que hi ha és precari, temporal i/o de mitja jornada”, però també “perquè a la comarca existixen 35.000 cases buides” i hi ha gent que està sent desnonada.

Seguint este camí, 9 col•lectius de la Marina Alta que inclou plataformes (Plataforma d’afectades per les hipoteques (PAH), Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta, Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta i Front Cívic Les Marines), sindicats (Intersindical Valenciana) i partits polítics (Partit Comunista de País Valencià (PCPV), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Coalició Compromís i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)), s’han unit per organitzar dos actes de cara a l’1 de maig.

Expliquen que prenen esta decisió “Davant la situació de tancament de línies en valencià de l’escola pública, la privatització de la sanitat a la comarca, la no construcció de l’àrea sociosanitària de La Pedrera i les retallades a la dependència, l’atur de 16.000 persones, el treball precari temporal i/o de mitja jornada (o els que treballen sense contracte o els que treballen sense cobrar), els 35.000 habitatges buits a una comarca on hi ha gent desnonada, la reforma de la llei de bases del règim local,….” i acaben amb punts suspensius.

Convoquen a dos actes reivindicatius, el primer una concentració el dimecres 30 d’abril, a les 12 h., davant l’oficina del SERVEF de Dénia. El segon, una manifestació un dia després, l’1 de maig (dijous). Esta començarà a les 12h., a la plaça Jaume I i recorrerà Patricio Ferrándiz, Diana, Marqués de campo, per a finalitzar la manifestació i lectura del manifest a la cantonada del Carrer Carles Sentí amb carrer Marqués de campo). Esta manifestació agafa el lema de l’anteriorment mencionada, ‘Dignitat, pa, treball i habitatge’.

Els col•lectius organitzadors deixen la convocatòria oberta per a aquelles organitzacions que vullguen sumar-se.


619 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!